Bøger / faglitteratur / håndbøger

Politikens graviditetsbog


Beskrivelse


Forlagets beskrivelse: POLITIKENS GRAVIDITETSBOG er det mest omfattende danske opslagsværk om graviditet og fødsel. Bogen indeholder den nyeste viden om graviditetens og fødslens forløb. Bogen fortæller om din hverdag som gravid, hvordan fødslen foregår, og hvordan I får den bedste start som forældre. Udgangspunktet er det normale forløb, men bogen rummer også en gennemgang af den mere komplicerede graviditet og fødsel. Mange myter sættes på plads, bl.a. om amning og livet med det spæde barn. Temaer fra bogen: (1) Graviditeten uge for uge, herunder barnets udvikling. (2) Kost, motion og sund livsstil. (3) Rettigheder og pligter, inkl. de nyeste regler om barselsorlov. (4) Graviditetsundersøgelser og deres indhold. (5) Gener og forandringer under graviditeten. (6) Den psykiske udvikling for de kommende forældre. (7) Smertelindring – både naturlig og medicinsk. (8) Fødselshjælperens rolle. (9) Fødslen – både den normale og den med komplikationer. (10) Amning. (11) Barselsdage og det nyfødte barn. Bogen er skrevet af Lene Skou Jensen, der er jordemoder, psykoterapeut og forfatter. Hun har arbejdet som jordemoder i mere end 30 år.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. maj 2003

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 28. maj 2003

I forhold til Miriam Stoppards udgave fra 1994 af denne titel er der tale om en helt ny version, skrevet af en dansk jordemoder og med danske illustratorer, en tegner og en række fotografer. Bogen fremstår meget saglig, informativ og indbydende med godt layout og mange søde og/eller instruktive fotos. Teksten er disponeret i hovedafsnit, hvert har sin egen farve i boksen, der indeholder sidetallet. Der er foruden en detaljeret indholdsfortegnelse også stikordsregister, og bogen er meget velegnet som opslagsværk. Der forekommer enkelte overlap i teksten, og dispositionen kan visse steder virke pudsig. F.eks. kommer en grundig gennemgang af de nugæld. regler for barselsorlov umiddelbart efter præsentationen af de tidlige graviditetsgener, som så senere gentages og uddybes. Bogens afsluttende kapitel omhandler fødestuens udstyr - disse uromantiske fotos kommer lidt malplaceret, umiddelbart efter afsnittet om hvordan man bedst genoptager det sexuelle samliv, når fødsel med det hele forlængst er overstået. Til slut er der fyldige litteratur- og webadresselister. Alt i alt en rigtig flot, aktuel og god dansk bog om et emne, som altid er i stor efterspørgsel.


Bibliotekernes vurdering

d. 2. okt. 2015

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 2. okt. 2015

All-round graviditetsbog til vordende forældre. Bogen behandler graviditeten fra start til slut, fødslen og tiden derefter.

Bogen, der er skrevet af en dansk jordemoder, dækker ethvert aspekt af graviditet, fødsel og forældreskab. Den kan både læses fra start til slut og bruges som opslagsbog. Bogen er inddelt i 15 hovedafsnit, der hver især indeholder forskellige kapitler. Her kan man bl.a. læse om graviditeten uge for uge, kost og sundhed, forskellige graviditetskomplikationer og om selve fødselsforløbet, med alt hvad det kan og vil indebære. Bogen behandler også den første tid efter fødslen, både på barselsafnittet og derhjemme, herunder amning og barnets pleje. Der er indholdsfortegnelse og bagest findes litteraturliste og register. Alle kapitler er illustreret med tegninger og farvefotos og teksterne brydes af faktabokse.

En meget grundig og informativ graviditetsbog til alle kommende forældre. Bogen er veldisponeret og layoutet er indbydende og overskueligt. En af bogens forcer er det danske udgangspunkt, der matcher den virkelighed, danske, vordende forældre befinder sig i.

Der er få ændringer i form og indhold i forhold til udgivelsen fra 2010. Billedmaterialet er i enkelte tilfælde ændret eller lysnet. Der findes flere gode, danske graviditetsbøger, fx Graviditetsbogen, foruden en række af udenlandsk oprindelse.


Ugeskrift for læger

Årg. 166, nr. 7 (2004)

af

af

Annette Aarre

Årg. 166, nr. 7 (2004)


Tidsskrift for jordemødre

Årg. 113, nr. 8 (2003)

af

af

amk

Årg. 113, nr. 8 (2003)