Bøger / faglitteratur / håndbøger


Beskrivelse


Korte afsnit om bl.a. de vigtigste grupper af spise- og giftsvampe, svampenes botanik, levesteder samt anvendelsesmuligheder til føde og garnfarvning. 236 danske svampearter i farvefotos og tekst.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. maj 2016

af

af

Peter Martin Jørgensen

d. 13. maj 2016

Brugbar og visuel guide til bestemmelse af svampe. For svampe- og naturinteresserede.

Henning Knudsen er lektor ved Botanisk Museum. Jens H. Petersen er adjunkt ved Biologisk Institut, Århus. Begge har tidligere udgivet adskillige bøger om emnet. Politikens svampebog fungerer som en bestemmelsesnøgle til 236 af de cirka 6000 svampearter, der findes i Danmark. Bogen indledes med en kortere gennemgang af svampenes natur, giftige og spiselige svampe samt opbevaring og anvendelse i madlavningen. Først i bogen findes også en bestemmelsesnøgle, hvor man ud fra enkelte kendetegn og egenskaber, kan bestemme svampens art. Størstedelen af bogen er helliget de enkelte arter, som er delt i 12 hovedgrupper. Hver gruppe indledes med fælles kendetegn og derefter præsenteres de enkelte arter med en side pr. art. Arterne følger en skabelon hvor generel beskrivelse, økologi, anvendelse og forveksling behandles. Alle arter er også fotograferet og har typisk et stort og et mindre foto.

En flot og absolut brugbar guide til en stor del af Danmarks svampebestand. Beskrivelserne er illustrative og sammen med fotosiden, bliver bogen en nyttig ven på svampeturen.

Den tidligere udgave Politikens svampebogDanmarks svampe er stort set identisk. Denne udgave har dog enkelte rettelser samt farverettede fotos. Danmarks svampe indeholder flere arterDen tidligere udgave Politikens svampebog er stort set identisk. Denne udgave har dog enkelte rettelser samt farverettede fotos. indeholder flere arter.