Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Polly og kæmpen


Beskrivelse


Kaj er en sød kæmpe. Men han bor i en ond dal. Så heksene vil gøre ham sur. Polly må hjælpe Kaj. Hun må gemme ham for heksene. Men kan man gemme en kæmpe? Fra 6 år.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. juni 2016

af

af

Boy Olesen

d. 23. juni 2016

Sjov og spændende bog om Polly og kæmpen for de 6-8-årige til at kunne læse selv.

De tre hekse, Mimi, Elsa og Berta, vil gøre kæmpen Kaj sur. De bor i den onde dal, og Kaj er alt for sød. Polly og Bosse synes ikke det er nogen god ide, og beder Kaj om at gemme sig så heksene ikke kan finde ham. Bosse og Polly laver bål for at stege bacon og æg. Mange ting går galt, og hvem mon det er, der gør Kaj sur.

Bogen har nogle meget sjove og udtryksfulde tegninger, der sammen med den velskrevne tekst skaber en rigtig god lille historie. Teksten er pædagogisk veltilrettelagt, med en god typografi og formuleret i korte sætninger og sat op i små afsnit. De anvendte materialer til bogomslag og bogsider er af en meget fin kvalitet.

Kan sammenlignes med Den lille Heks og nordlyset da der også her deltager hekse.


Bibliotekernes vurdering

d. 13. maj 2022

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 13. maj 2022

Kaj er en sød kæmpe. Men han bor i en ond dal. Så heksene vil gøre ham sur. Polly må hjælpe Kaj. Hun må gemme ham for heksene. Men kan man gemme en kæmpe? Fra 6 år.

I serien "Carlsens læsestart" kommer her to titler, som begge er skrevet og tegnet af Kim Dalsgaard. I "Polly og kæmpen" forsøger Polly at gemme den søde kæmpe Kaj, da heksene vil gøre ham sur. Og i "Hans på fisketur", skal Hans med sin far og onkel Leo på fisketur. Fælles for begge historier er, at intet går som forventet, hvorved læseren tages med på en fantasifuld og anderledes læseoplevelse. Bøgerne har lix 6-7 og fortælles via en kombination af tegninger og en kort tekst.

Det er to sjove historier med et lidt anderledes plot end de fleste andre lette bøger. De kræver dog lidt mere af læseren, da meget af historierne fortælles via illustrationerne.

Vil man læse mere, har forfatteren også skrevet bogen Polly og dragenLeo i en lastbilPolly og kæmpenHans på fisketur. Man kan også vælge Leo i en lastbil, som er illustreret af Kim Dalsgaard Polly og kæmpen Hans på fisketurVil man læse mere, har forfatteren også skrevet bogen Polly og dragen. Man kan også vælge , som er illustreret af Kim Dalsgaard Polly og kæmpen Hans på fisketurVil man læse mere, har forfatteren også skrevet bogen Polly og dragen. Man kan også vælge Leo i en lastbil, som er illustreret af Kim Dalsgaard Hans på fisketurVil man læse mere, har forfatteren også skrevet bogen Polly og dragen. Man kan også vælge Leo i en lastbil, som er illustreret af Kim Dalsgaard Polly og kæmpen .