Bøger / skønlitteratur / roman

Pontius Pilatus


Beskrivelse


Pontius Pilatus liv i den romerske provins Judæa, hvor jøderne er utilfredse med det romerske styre. Pilatus følges gennem små og store optøjer, demonstrationer og magtkampe over Jesu tilfangetagelse og dødsdom og årene, der følger.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. apr. 2018

af

af

Christine Christensen

d. 16. apr. 2018

Fortællingen om Pontius Pilatus' liv og politiske karriere som præfekt i Judæa vil interesse et historielæsende og religiøst- og dokumentarinteresseret publikum.

Pontius Pilatus udnævnelse til præfekt i Judæa er en vigtig post i hans karriere mod Palatinerhøjen og en post i den romerske administration. Pontius og hans kone ankommer da også til den fjerntliggende provins med de bedste intentioner om at gøre kejseren ære, men mødet med den jødiske befolkning forløber ikke så fredeligt som beregnet. Jøderne er utilfredse med det romerske styre, og bogen følger Pilatus gennem små og store optøjer, demonstrationer og magtkampe over Jesu tilfangetagelse og dødsdom og årene, der følger.

Forfatteren betegner selv bogen som historisk dokumentarroman, dvs. at bogen bygger på kendte fakta og kun griber til fiktion, når der intet materiale foreligger. Dette bibringer historien troværdighed, men de mange forklaringer og den store detaljerigdom sinker også flowet og personudviklingen og kræver derfor en tålmodig og interesseret læser. Når fortællingen alligevel har sin berettigelse er det pga. den romerske synsvinkel. Det der skete i Palæstina i det første århundrede anskues som regel fra et kristent eller jødisk synspunkt, ikke et romersk.

HealerenStatholderens hustruPilate beskriver også tiden i Judæa. Statholderens hustru fortæller om Pontius' hustru. Den debatterede Pilate er ikke oversat til danskHealeren beskriver også tiden i Judæa. fortæller om Pontius' hustru. Den debatterede Pilate er ikke oversat til danskHealeren beskriver også tiden i Judæa. Statholderens hustru fortæller om Pontius' hustru. Den debatterede er ikke oversat til dansk.