Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ponyhjerte i fare


Beskrivelse


Anna er blevet bedste venner med vildhesten Ponyhjerte, som bor ude i skoven. Ingen må vide noget om deres vidunderlige rideture. Men da nogle farlige hestetyve forsøger at fange flokken, må Anna redde Ponyhjerte.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. nov. 2016

af

af

Maria Sjøblom

d. 14. nov. 2016

To Skønne nye historier om den vilde pony Ponyhjerte og pigen Anna. For hesteglade piger mellem 8 og 11 år til selvlæsning eller hyggelig højtlæsning.

Anna tegner fantastisk og så har hun et skjult talent som hestehvisker. Hun er blevet bedste venner med den vilde pony, Ponyhjerte. Han bor sammen med sin flok i den store skov ved siden af Annas hus. Ingen må vide noget om deres venskab og vilde rideture. Ikke engang Annas familie eller de de snobbede hestepiger fra hendes klasse. Da nogle farlige hestetyve forsøger at fange de vilde heste i "Ponyhjerte i fare", må Anna kæmpe for at redde sin ven. I "Ponyhjerte og den store konkurrence" hjælper Anna og hestehviskeren Peter med at berolige klassekammeraten Olivias springhest, men Olivia ønsker sig en vildhest som Ponyhjerte. Bagerst i bøgerne er der små tegneøvelser.

Skønne letlæste hestebøger, som vil smelte ethvert pigehjerte. Skriften er stor og der er masser af fine sort/hvide tegninger ind i mellem de små kapitler. Der er fint tempo på handlingen uden at den rigtigt går i dybden. Bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden.

Ponyhjerte-serien vil vække glæde hos fans af fx Lin Hallbergs serie om ponyen "Teddy" og Kirsten Sonne Harrilds bøger om "Pjok og Petrine".