Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ponyhviskerne


Beskrivelse


Petrines shetlandspony er sur. Mon hun og veninderne kan gøre som hestehviskeren fra TV? Petrine finder også på en genial løsning, nu hvor hun snart vokser fra sin lille pony.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. okt. 2013

af

af

Maria Sjøblom

d. 17. okt. 2013

Pigebog for de yngste hesteinteresserede piger. Bogen kan bruges som højtlæsning for den yngste del af målgruppen (6 år) og selvlæsning for de ældste (9 år). Seriens grafiske udtryk vil være velkendt for børnebibliotekets hestebogs-lånere.

Vi er nu nået til 15. del i den populære serie om Pjok og Petrine. Nu er skolen begyndt igen efter sommerferien, og Petrine har travlt med både at nå sine pligter og at være sammen med familiens heste, særligt Pjok naturligvis. Det lille shetlænderhest er i dårligt humør, og da Petrine ser en tv-udsendelse om en hestehvisker, beslutter Ponyklubben at prøve selv. Til sidst finder Petrine ud af, at Pjok blot er ved at finde sin plads i hesteflokken. Pigerne bliver helt kede af det, da de kommer til at snakke, om at de snart vil vokse fra deres små ponyer. Heldigvis har Petrines mor en god plan, og de lærer ham i stedet at gå foran en lille vogn. De fine illustrationer supplerer teksten rigtigt fint og øger, sammen med den store sats, læsbarheden. Forfatteren rammer lige i øjenhøjde på målgruppen, også når hun skal forklare det "voksne" emne hestehviskere.

Lin Hallbergs serie om RAP har samme målgruppe og svarer i niveau til denne. Bøgerne om Pjok og Petrine drejer sig dog ikke kun om en rideskole, hvilket giver et tættere billede af samspillet med ponyerne.

En rigtig feel-good bog med en flad spændingskurve, som virkelig vil falde i målgruppens smag, både for nye læsere og fans af serien.