Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Popprinsesse


Beskrivelse


Bekka, Cat og Lia overtales til at melde sig til konkurrencen om at blive årets engelske Popprinsesse, og Bekka går videre til næste runde, og næste runde -.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Elin Søborg

2007

Ny serie for piger i 11-15-års alderen om deres dagligdag, problemer og interesser. De pastelfarvede omslag skal nok fange målgruppens opmærksomhed og interesse. Anbefalingen vil gå fra mund til mund.

Ny serie af forfatteren til Fyre & flammer. Hovedpersonerne er de tre 14-årige veninder Cat, Bekka og Lia, der fortæller om hinanden, venskab, forelskelser og drømme. Cat er fortæller i første bind, hvor hun har nogle problemer med at finde ud af, hvornår man skal fortælle sandheden, og hvornår hvide løgne er påkrævede. I andet bind, hvor Bekka er fortælleren, deltager pigerne i en konkurrence om at blive årets engelske popprinsesse. Sproget er nutidigt talesprog, der fint karakteriserer pigerne og deres miljø, og det at man får hændelser og personer set fra flere sider gør, at man lever sig ind i deres liv, der ligger tæt op ad mange jævnaldrende pigers.

Stil og fortællemåde ligner meget den i Fyre & flammer, men miljøet er et sydengelsk lillebymiljø. Serier som Allys liv af Karen McCombie og Cecilia Lidbecks Karoline-bøger ligner en del både i fortællemåde og udstyr.

Det er ikke stor litteratur men trivi i den bedre ende, mest fordi den er solidarisk med sine personer og tager mange af de problemer op, almindelige piger kæmper med i den tidlige pubertet. Vilde drømme er også gode, når de som her ikke tager overhånd.