Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Porcelænsdukken


Beskrivelse


Gyser om drengen Emil, der hjemsøges efter at have set en ældre dame dø under en togtur. Han får hjælp af sin lidt nørdede ven Otto, og sammen forsøger de at opklare hvad genfærdene forsøger at fortælle dem.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. mar. 2009

af

af

Martin W Hansen

d. 30. mar. 2009

Kan selvlæses fra omkring 10-12 år af især drenge der holder af en god gyser.

Porcelænsdukken er en effektiv gyser af et spændende makkerpar indenfor genren: Henrik Einspor har de seneste år skabt sig et stort navn blandt den tiltænkte målgruppe med hans historier om Jack Stump, og fra Bjarne Dalsgaard Svendsen har vi senest fået den meget effektive gyser-novelle Utopia, fra antologien Horror.dk, 2008. Nærværende historie spiller på alle de rigtige (violin-)strenge, mens den fortæller om de to almindelige danske drenge Emil og Otto der pludselig befinder sig midt i en hjemsøgelse. Der er referencer til mange gamle gyserfilm, og spændingen holdes helt til slutningen. Min eneste anke ved denne fantastiske bog er, at selve forsiden ikke sælger så godt. Men jeg vil opfordre bibliotekarerne til at formidle den ud til fans af genren - de vil ikke blive skuffet.

Der er langt mellem "snapsene", hvis man leder efter nye gysere, der rent faktisk også er skræmmende. Gyser-antologien Horror.dk leverede dog varen i rigt mål.

En rigtig god, ny dansk gyser med et helt par virkeligt nervepirrende kapitler. Rent guf for genre-fans.


Berlingske tidende

d. 17. apr. 2009

af

af

Kari Sønsthagen

d. 17. apr. 2009