Bøger / skønlitteratur / roman

Portræt af døden : krimi


Beskrivelse


En stærkt sminket kvinde i designertøj findes myrdet på en bænk og efterforsker Rebekka Holm tilkaldes. Den myrdede har et mystisk injektionsstik i nakken og snart får Holm travlt, da der findes endnu en myrdet kvinde.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. maj 2013

af

af

Stine Grabas

d. 3. maj 2013

Krimier er der mange af. Denne henvender sig de mange femikrimi læsere. Hastrup har sin egen fanskare, så den skal nok låne sig selv ud.

Julie Hastrup har efterhånden fået slået sit navn godt fast og det kan man tydeligt se i efterspørgslen på hendes bøger. Bogen her er 4. selvstændige bog om efterforsker Rebekka Holm. Det kan være en fordel at have læst de forrige, da der er mange henvisninger til tidligere hændelser, men det er ikke et must. En kvinde i designertøj findes dræbt på en bænk opstillet som til et fotografi. Snart findes endnu et offer på samme bænk og der hersker ingen tvivl om, at der er en seriemorder på spil. Holm skal arbejde hurtigt og sagen kommer vidt omkring. Internetdating og ensomhed bliver omdrejningspunktet. Vi kommer også omkring gainers, det vil sige folk der bevidst spiser sig større og større for til sidst ikke at kunne klare sig selv. Samtidig lider Holm af posttraumatisk stresssyndrom, som stammer fra bog 3. Hun kæmper med problemerne i sit eget liv, mens hun prøver at løse mordgåden. Hastrup formår at holde spændingskurven oppe denne gang, hvilket jeg ikke helt synes lykkedes i Blodig genvej, der var alt for langsom i optrækket.

Hastrup kan sagtens sammenlignes med Blædel, Jungstedt og Läckberg.

Spændende og velskrevet 4. selvstændige bog om efterforskeren Rebekka Holm. Var man lidt lunken på 3'eren, så overbeviser Hastrup denne gang om, at hun hører med i eliten af femikrimi forfatterinder.


litteratursiden.dk

d. 24. maj 2013

af

af

Merete Trap

d. 24. maj 2013

Myrdede, midaldrende kvinder på en bænk ved Lyngby Sø iført firsertøj og kraftig make-up er de makabre ofre i Julie Hastrups nyeste krimi om Rebecca Holm. I København finder man indenfor kort tid lige...


Litteratursiden.dk [online]

d. 24. maj 2013

af

af

Jan Findal

d. 24. maj 2013


litteratursiden.dk

d. 25. juni 2013

af

af

Stina Holdt

d. 25. juni 2013

4. bind om Rebecca Holm ligger lige i slipstrømmen af de forgående. Der er moralske dilemmaer, sideløbende med handlingen. Den er skrevet i et levende, meget letflydende sprog, så siderne vender sig s...


Kristeligt dagblad

d. 26. juni 2013

af

af

Mie Petersen

d. 26. juni 2013


Weekendavisen

d. 5. juli 2013

af

af

Katinka Bruhn

d. 5. juli 2013