Bøger / faglitteratur

Positionering : mellemlederes kommunikative arbejde med at skabe ledelsesrum og ledelsesret


Beskrivelse


Hvordan mellemlederne håndterer at befinde sig i et krydspres mellem topledelse og medarbejdere, lederkolleger og eksterne samarbejdspartnere.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. maj 2010

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 6. maj 2010

Bogen er del af en miniserie om mellemlederes kommunikation i relation til ledelse og organisation. Samtidig med denne titel kommer Fortolkningsledelse af samme forfatter, som baserer sig på samme forskning. Bogen er for studerende ved højere læreranstalter samt ledere og konsulenter.

Bogen tager afsæt i en empirisk undersøgelse af autentiske mellemlederes kommunikation med deres medarbejdere (videooptagelser). Bogen giver således et kig ind i virksomhedens hverdag og mellemledernes praksis. Forfatteren forholder sig analyserende til sit stof, men uden at tage stilling til godt og skidt. Således adskiller bogen sig markant fra størstedelen af ledelseslitteraturen, idet den ikke opstiller idealer for god ledelse, men nøjes med at sætte fokus på mellemlederens møde med medarbejderne. Sprog, metode og detaljeringsgrad gør, at bogen fordrer både indsigt og motivation af sin læser.

Mellemlederens rolle er behandlet i andre bøger som Mellemlederen : ny profil, nye udfordringer, nye ledelsesværktøjer belyst ved eksempler og cases, 1997 og Den nye mellemleder, 2007. Den nye titel er anderledes ved sit fokus på kommunikation og ved at basere sig på ny forskning.

Bogen viser mellemlederens kommunikation og handling - positionering - i forhold til medarbejderen. Mellemlederen i et krydsfelt mellem medarbejdere, topledelse, lederkolleger og eksterne samarbejdspartnere. Pænt højt niveau.


Jyllands-posten

d. 17. okt. 2010

af

af

Henrik Ørholst

d. 17. okt. 2010