Bøger / faglitteratur / øvelser

Positiv psykologi i organisationen


Beskrivelse


Om hvordan positiv psykologi kan tænkes ind i organisation og ledelse. Introduktion til teoretikerne Seligman og Csikszentmihalyi, som ligger til grund for den positive psykologi. Med øvelser, skemaer og tests.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. apr. 2015

af

af

Jytte Bræmer

d. 24. apr. 2015

Kort introduktion for lederen til, hvordan positiv psykologi kan tænkes ind i en ledelsessammenhæng.

Positiv psykologi handler om det gode liv, lykke og at være i flow. Vi introduceres til to teoretikere, hvis teorier ligger til grund for den positive psykologi: Seligman og Csikszentmihalyi. Positiv psykologi i organisationen er lig med trivsel, og det er lederens ansvar. At skabe det, er bl.a. selv som leder at have en adfærd og en kommunikation, der er anerkendende og præget af positiv tænkning. Lederens adfærd smitter, og det gør den positive kommunikation også. Det handler om at spotte medarbejderstyrker og få brudt uhensigtsmæssige kommunikationsmønstre. Bogen igennem er der øvelser, spørgsmål til refleksion og cases, der underbygger bogens pointer.

En letlæst introduktion til lederen, hvor teorierne er relateret til dagligdagens praksis på lettilgængelig måde.

For et par måneder siden udkom Positiv psykologi i ledelsePositiv psykologi på arbejdePositiv psykologi i ledelse af de samme forfattere. Der er rigtig mange gentagelser fra denne. Hele det teoretiske fundament er det samme, og nogle afsnit er stort set identiske. I nærværende bog er teorierne dog i højere grad omsat til daglig praksis, og den lever mere op til titlen end den tidligere, som havde mere fokus på at præsentere positiv tænkning generelt. I forvejen findes om samme emne Positiv psykologi på arbejde For et par måneder siden udkom Positiv psykologi i ledelse af de samme forfattere. Der er rigtig mange gentagelser fra denne. Hele det teoretiske fundament er det samme, og nogle afsnit er stort set identiske. I nærværende bog er teorierne dog i højere grad omsat til daglig praksis, og den lever mere op til titlen end den tidligere, som havde mere fokus på at præsentere positiv tænkning generelt. I forvejen findes om samme emne Positiv psykologi i ledelseFor et par måneder siden udkom af de samme forfattere. Der er rigtig mange gentagelser fra denne. Hele det teoretiske fundament er det samme, og nogle afsnit er stort set identiske. I nærværende bog er teorierne dog i højere grad omsat til daglig praksis, og den lever mere op til titlen end den tidligere, som havde mere fokus på at præsentere positiv tænkning generelt. I forvejen findes om samme emne Positiv psykologi på arbejde .