Bøger / faglitteratur

Positiv psykologi på arbejde


Beskrivelse


Om positiv psykologi anvendt i en organisatorisk kontekst med fokus på at skabe flow og fremme positiv dialog i virksomheder.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. okt. 2009

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 2. okt. 2009

Bogen er skrevet for at gøre opmærksom på de indsigter og metoder, som kommer fra positiv psykologi som ny retning. Den er for ledere og andre, der i dagligdagen beskæftiger sig med at skabe udvikling og vækst i danske virksomheder og organisationer, offentlige som private.

Bogens forfattere er projektleder og psykolog Stine Reintoft, medstifter og partner i konsulentfirmaet Resonans, Thomas Gedde Højland samt erhvervspsykolog og partner i Resonans Lene Flensborg. Det er deres ønske med bogen at udbrede positiv psykologi, inspirere ledere til dens anvendelse og videregive allerede indhøstet erfaring. Grundfilosofien i positiv psykologi er, at det man fokuserer på, får man mere af. Jo mere man fokuserer på det, der fungerer, des bedre er betingelsen for, at det gror og trives. Gennem bogens 8 kapitler får læseren dels noget teori dels nogle praktiske metoder. Endelig fortæller ledere fra bl.a. SKAT, Novo Nordisk, LEGO, Norgren, Post Danmark og Patienthotellet i Odense om, hvordan de i deres ledelsespraksis har benyttet positiv psykologi.

Positiv psykologi som ny gren indenfor psykologien er beskrevet både på et psykologifagligt/teoretisk niveau og for bredere målgrupper som redskab til personlig udvikling. Men det er første gang det defineres som ledelsesværktøj og værdigrundlag.

Ny ledelsesbog med nye teorier inden for HR-feltet - positiv psykologi. Forfatterne skriver velfunderet, letløbende og tilegnelsen lettes yderligere af de mange eksempler fra danske virksomheder.


Arbejdsmiljø

Årg. 25 nr. 12 (2009)

af

Årg. 25 nr. 12 (2009)


Erhvervspsykologi

Vol. 7, nr. 4 (2009)

af

af

Line Halborg

Vol. 7, nr. 4 (2009)