Bøger / faglitteratur

Positiv psykologi : en introduktion til videnskaben om velvære og optimale processer


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. dec. 2008

af

af

Lis Pedersen

d. 3. dec. 2008

Denne bog om positiv psykologi henvender sig til psykologer m.fl. og studerende.

Forfatterne er overvejende psykologer og tæller bl.a. Knud Illeris og Bobby Zachariae. Positiv psykologi (PP) er hidtil primært beskrevet som adfærdspsykologi og en populær selvhjælpsmetode. Her ser forfatterne forskningsmæssigt på emnet. Bogen er opdelt i 4 afsnit. I 1. del gennemgås baggrunden for og teorien. I 2. del giver forfatterne nogle bud på, hvor man kan bruge positiv psykologi professionelt fx i forhold til læring. I 3. del vises, hvordan det kan bruges klinisk og diagnostisk, inden for mindfulness psykologi og coachingpsykologi. I sidste del opsummerer redaktørerne og argumenterer for, at PP vil hjælpe til en dybere forståelse af den menneskelige psyke. Sidst er der register. Det faglige niveau er højt, men man behøver ikke være psykolog for at følge med.

Alene i 2008 er der allerede udkommet 6 bøger om PP, men heraf er kun 2 beregnet for fagfolk: Positiv psykologi - positiv pædagogik, som har pædagogisk sigte og Livskvalitet : hvad ved vi egentlig om "det gode liv"? som har en bredere målgruppe.

Positiv psykologi beskrives her professionelt fra mange sider og her gennemgås en stor del af den forskning, der hidtil er foretaget. Det er således en væsentlig bog for især studerende.