Bøger / faglitteratur / jubilæumsskrifter

Postens hovedkvarter : Centralpostbygningen 1912-2012


Beskrivelse


Historien om Post Danmarks hovedkvarter i København, Centralpostbygningen, tegnet af arkitekt Heinrich Wenck (1851-1936), og udviklingen i postens historie i det 20. århundrede.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. sep. 2012

af

af

Torben Wendelboe

d. 25. sep. 2012

Værket henvender sig dels til et publikum med interesse for dansk arkitektur og dels til et publikum med interesse for post- og telekommunikationshistorie.

Det er i år 100 år siden, at Centralpostbygningen, altså postens hovedkvarter, så at sige, i København åbnede, og det er absolut relevant at se på bygningen i den anledning. Christian Bundegaard, der har et bredt forfatterskab bag sig med også arkitekturhistorie som emne, fortæller både underholdende og velfunderet om det store flotte hus, der har samme arkitekt som Københavns Hovedbanegård, nemlig H. Wenck, der skabte et monumentalt hus med mange fine detaljer i tidens historiserende stil med elementer af primært barokken - men også med moderne elementer som et for tiden avanceret ventilationssystem. Man byggede stort for at fremtidssikre, og huset fungerer jo da også endnu, og kunne vel også anvendes til andre formål med bl.a. det stadig eksisterende flotte inventar. Bundegaard udvider i værket sigtet og fortæller om hele udviklingen i postens historie og ser afslutningsvis på den moderne udvikling i telekommunikationen, så værket ender med at favne meget bredt. Indbydende værk med mange illustrationer.

Ved sit brede sigte vil værket være anvendeligt dels som tillæg til de eksisterende værket om dansk arkitekturhistorie generelt, ligesom det vil kunne fungere som supplement til litteraturen om udviklingen af post- og telekommunikationen såvel nationalt som generelt.

Rigtig flot værk om et af Københavns flotte huse, dets historie og sammenhæng.


Arkitekten

Årg. 115, nr. 1 (2013)

af

af

Lasse Nevald

Årg. 115, nr. 1 (2013)