Bøger / faglitteratur / biografier

Præsidenter : fra Washington til Biden


Beskrivelse


Opslagsbog om alle amerikanske præsidenter fra Washington til Biden med deres politiske meritter, gennemslagskraft og betydning for eftertiden. For alment historisk og politisk interesserede og oplagt til skoleopgaver fra og med folkeskolens ældste klasser.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. okt. 2021

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 15. okt. 2021

Opslagsbog om alle amerikanske præsidenter fra Washington til Biden med deres politiske meritter, gennemslagskraft og betydning for eftertiden. For alment historisk og politisk interesserede og oplagt til skoleopgaver fra og med folkeskolens ældste klasser.

I et indledende afsnit beskrives kort hvordan det amerikanske politiske system fungerer, dets særpræg, demokratiske processer og udfordringer. Herefter gives der biografiske portrætter af alle 46 præsidenter med fokus på deres udfordringer og sejre. Bogen indeholder også biografiske afsnit om andre spektakulære personligheder som fx Benjamin Franklin, og afsnit om historisk signifikante hændelser som fx borgerkrigen, forbudstiden og rumkapløbet. Hver præsident vurderes på en pointskala efter bl. a. gennemslagskraft, ikonstatus og politiske visioner.

En letlæst, men samtidigt grundig opslagsbog med et flot billedmateriale, der formår at give rammende portrætter, og samtidigt dykke ned i de mest spændende historiske øjeblikke fra den amerikanske historie. Jeg vil tro at mange af dem der har siddet på embedet er helt eller delvist ukendte for de fleste danskere, her får man en nem og underholdende gennemgang.

Ifht. sidste udg.: PræsidenterPræsidentportrætter : fra Washington til Trump har denne sidste del af Trumps embedsperiode med, samt starten på Bidens. Andre bøger om amerikanske præsidenter er fx Præsidentportrætter med 10 udvalgte præsidenterIfht. sidste udg.: Præsidenter : fra Washington til Trump har denne sidste del af Trumps embedsperiode med, samt starten på Bidens. Andre bøger om amerikanske præsidenter er fx med 10 udvalgte præsidenter.


Bibliotekernes vurdering

d. 24. feb. 2020

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 24. feb. 2020

Opslagsbog om alle amerikanske præsidenter Fra Washington til Trump og deres betydning politisk og historisk. For alment historisk og politisk interesserede og oplagt til skoleopgaver fra og med folkeskolens ældste klasser.

I et indledende afsnit beskrives kort det amerikanske politiske system og præsidentembedets indhold, og i temaartikler placeret mellem præsidentbiografierne gives der et kort overblik over den enkelte præsidentperiodes største udfordringer, konflikter eller landvindinger. Bogen indeholder også biografiske afsnit om andre spektakulære personligheder som fx Benjamin Franklin og afsnit om historisk signifikante hændelser som fx borgerkrigen, forbudstiden og rumkapløbet. Hver præsident vurderes på en pointskala efter bl. a. gennemslagskraft, ikonstatus og politiske visioner.

En letlæst, men samtidigt grundig opslagsbog med et meget flot billedmateriale, der formår at give rammende portrætter, og samtidigt dykke ned i de mest spændende historiske øjeblikke fra den amerikanske historie. Intet er herligere end at blive underholdt, mens man bliver klogere, og det gør man her, hele vejen igennem.

En radikalt opdateret udgave i både format og indhold af Duer og høgePræsidentportrætter. Andre bøger om amerikanske præsidenter er fx Præsidentportrætter med 10 udvalgte præsidenterEn radikalt opdateret udgave i både format og indhold af Duer og høge. Andre bøger om amerikanske præsidenter er fx med 10 udvalgte præsidenter.


litteratursiden.dk

d. 2. feb. 2020

af

af

Per Eilif Månson

d. 2. feb. 2020

Politiske portrætter og vurderinger af alle amerikanske præsidenter fra George Washington, der blev indsat i 1789, til Donald Trump, der i skrivende stund stadig sidder i Det Hvide Hus som præsident n...


Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Nr. 225 (2020)

af

af

Axel Moos

Nr. 225 (2020)