Bøger / faglitteratur

Præstationsfælden : overlevelsesguide for præstationsprinsesser


Beskrivelse


Beskrivelse af de psykologiske kræfter og samfundsmekanismer der ligger bag at mange kvinder i dag har enorme og urimelige forventninger og forestillinger om hvad de skal præstere samt råd og vejledning i hvordan man kan slippe ud af præstationsfælden.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. juni 2010

af

af

Mette Fersum

d. 23. juni 2010

Bogen henvender sig til alle, der stiller for høje krav til sig selv, og hele tiden skal gøre det hele endnu bedre for at være god nok. Titlen antyder, den mest er til yngre kvinder, men den kan vist læses af de fleste, omend alle cases omhandler relativt unge kvinder.

Bogen er skrevet af 2 svenskere og er en selvhjælpsbog til alle de kvinder, der prøver at vise deres eget værd, ved at være dygtig, ved hele tiden at skulle præstere, og alligevel ikke føle sig god nok. I denne bog beskriver forfatterne således, hvorfor de unge mennesker (dem de har valgt som fokus) rammes af at skulle præstere. Der findes ikke noget enkelt svar på, hvorfor de gør det. De belyser i denne bog både følelsernes menneskelige psykologi og samfundstendenser. Bogen indeholder også en mængde brugbar viden til, hvordan man kan slippe sin afhængighed, som både beskrives gennem cases og mange gode råd til at finde en balance mellem egne krav og andres forventninger. Desuden beskrives forskellige stressteorier, og man kan teste sig sig selv. Rigtig mange mennesker oplever stress og belastningssymptomer af forskellig karakter, ofte fordi der er stor perfektionisme og selvkontrol. Denne bog er en udmærket bog at starte med, hvis man har indset "sin afhængighed".

Lykkefælden : stop kampen - lev livet, 2010 er en bog der ligner ganske meget, og de er absolut i samme boldgade indholdsmæssigt, hvor Præstationsfælden dog tager et specifikt emne op.

En udmærket bog, med et godt sprog der fanger.


Arbejdsmiljø

Årg. 26 nr. 10 (2010)

af

af

Tina Løvbom Petersen

Årg. 26 nr. 10 (2010)