Bøger / faglitteratur

Pragmatisk sociologi : en tekstsamling


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. maj 2011

af

af

Sune Hundebøll

d. 17. maj 2011

En akademisk fagbog der primært henvender sig til universitetsstuderende og fagfolk.

Forfatteren er fransk sociolog. Han begyndte som elev af P. Bourdieu, men distancerede sig senere fra hans sociologiske skole. Forfatteren er bl.a. kendt for værket "Le nouvel esprit du capitalisme" ("The new spirit of capitalism"), der er skrevet sammen med Eve Chiapello. I Luc Boltanskis sociologi spørger han hvad mennesker gør - eller kan gøre. Han anerkender almindelige menneskers evne til kritik. Det er her han kommer i opposition til Bourdieu m.fl., der fratager mennesket reelt indsigt og i stedet lader det agere efter skjulte dagsordner og magtstrukturer. Bogen består af ni forskellige Boltanski-tekster. Den giver et bredt indblik i hans forfatterskab og idéverden. I forordet introducerer Lars Held forfatteren, bogens tekster og Boltanskis pragmatiske sociologi.

Bogen er den første bogudgivelse på dansk med Boltanski-tekster. Men der findes enkeltartikler i oversættelse, ligesom tidsskriftet "Dansk sociologi" i 2008 dedikerede et helt nummer til ham og hans sociologi.

En spændende samling sociologiske fagtekster, der, hvis læseren kan overvinde det akademiske sprog, er indsigtsfuld og inspirerende.


Information

d. 17. dec. 2011

af

af

Rune Lykkeberg

d. 17. dec. 2011


Dansk sociologi

Årg. 23, nr. 2 (2012)

af

af

Anders Blok

Årg. 23, nr. 2 (2012)