Bøger / faglitteratur

Praktik i læreruddannelsen : en brugsbog for lærerstuderende


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Henrik Munch Jørgensen

2008

Denne bog henvender sig overvejende til lærerstuderende, som skal i praktik. Men også undervisere på læreruddannelsen og praktiklærere kan anvende bogen i forbindelse med deres vejledning af de lærerstuderende.

Bogen indeholder tre overordnede emner, som alle har stor relevans for de studerendes praktik: Hvorfor er praktik så vigtig? Hvad er det, man skal lære i praktikken? Hvordan kan man arbejde med praktikken? Det faglige stof præsenteres kort, letforståeligt samt fagligt velfunderet og er samtidig nemt at overføre til praktikkens praksis. Det er en brugsbog, som kan være med til at fremme udbyttet af selve praktikken.

Der findes meget få udgivelser direkte målrettet lærerstuderendes praktik i folkeskolen, men denne udgivelse kan suppleres med titler som Sådan bliver du en god underviser, 2004 og Vejledning og mentoring, 2005 eller forfatterens egen udgivelse Ny lærer i skolen : guide til de første år, 2006.

God brugsbog til anvendelse i forbindelse med lærerstuderendes praktik. Bogen er lettilgængelig og kan være med til at hjælpe de studerende, så de får mest muligt udbytte af selve praktikken.