Bøger / faglitteratur til børn

Pralhalse


EmneordAnmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. sep. 2012

af

af

Poul Wibbert Esberg

d. 14. sep. 2012

De 11-12-årige kan læse bøgerne, alle kan bladre og undres over de mærkelige væsener, de rigt illustrerede bøger viser. De kan evt. bruges til mindre opgaver, men er primært til pluklæsning.

Bøgerne kører på tværs af dyreriget og beskriver alskens emner, som kan klemmes ind i under de fængende bogtitlers paraply. Fælles er, at de dyr, der beskrives, alle har et eller andet spektakulært eller bizart ved deres fremtoning eller adfærd. Derfor er de farverige billeder det bærende element. De er enten farvefotos eller farvelagte tegninger, så livagtige, at det kan være svært at se, hvad der er tegning eller foto. Den ret korte tekst knytter sig primært til billederne, og så er der supplerende faktabokse og små spørgsmål og svar. Ordliste og indeks er der også.

Der findes mange titler om sære skabninger og aparte adfærd på tværs af dyreriget. De foreliggende beskriver både kendte og ukendte eksempler fra de største hvaler til de mindste parasitter. Forlægget er kendt fra tv-kanalen Animal Planet og indgår i en serie, Fantastiske og forunderlige dyr.

Kulørte bøger til bladring og undren over dyrelivets mangfoldighed.