Bøger / faglitteratur til børn

Premier League


Beskrivelse


lix 16.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. okt. 2018

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 29. okt. 2018

To letlæste og flotte fodboldbøger om henholdsvis Champions League og Premier League for læsere mellem 8 og 10 år. Bøgerne kan både læses af interesse eller i forbindelse med faglige læsekurser i indskolingen og evt. på mellemtrinnet.

Bøgerne har et lix på 16 og er en del af forlags-serien "Faktisk!". I bogen om Premier League præsenteres først selve turneringen historisk, hvorefter der fortælles om turneringens seks bedste hold. Bogen om Champions League fortæller om turneringen historisk samt om turneringens mange rekorder og mål. Begge bøger har tydeligt fokus på danske spillere i turneringerne og evt. også danske klubber.

Begge bøger er skrevet af Troels Gollander, som velfortjent lige har modtaget Skriverprisen 2018. Disse to bøger lever op til hans høje standard for lette fagbøger. Fagligheden passer til målgruppen, sproget er letlæseligt og indholdet fanger målgruppens interesse.

Vil man læse mere, kan man give sig i kast med titler som Champions LeagueFodbold verdensrekorder. 2017 (4. udgave) og Fodbold verdensrekorder. Eller man kan læse nogle af de mange letlæste bøger om klubber og spillere i de to turneringerVil man læse mere, kan man give sig i kast med titler som Champions League og Fodbold verdensrekorder. Eller man kan læse nogle af de mange letlæste bøger om klubber og spillere i de to turneringer.