Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Prince of Persia : the sands of time


Beskrivelse


Fantasy. Gadedrengen Dastan adopteres af den persiske konge, Sharaman. Dastan skal som voksen sikre at gudernes gave, en daggert der indeholder de mægtige kræfter "tidens sand", som vil kunne drukne verden i sand, ikke falder i de forkerte hænder. I kampen mod de onde kræfter får Dastan hjælp af den smukke, mystiske og egenrådige prinsesse Tamina.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. nov. 2010

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 12. nov. 2010

Bogen kan læses af børn fra 11 år, der er tale om rendyrket underholdning i en mellemøstlig fantasy-ramme knyttet til filmen af samme navn, og især for fans af filmen og spillene til pc og de forskellige konsoller.

Filmen er fra 2010, og baseret på et succesfyldt computerspil. Bogen følger så vidt jeg kan bedømme filmens handling. Der er handlingsbeskrivelser og dialog, men ikke megen personkarakteristik og miljøbeskrivelsen er heller ikke overdreven, så det hjælper på de flotte indre billeder at have set filmen. Sproget fungerer rimeligt inden for egne rammer. En arabisk daggert indeholder gudernes gave, "tidens sand", og efterstræbes af skurken Nizam. Den fattige Dastan blev som barn adopteret af den persiske konge i det 6. århundrede. Dastan kæmper som voksen mod Nizam, for at sikre, at det mægtige våben "tidens sand", som vil kunne begrave verden i sand, ikke falder i de forkerte hænder. Undervejs møder han den rapkæftede og meget smukke prinsesse Tamina. Historien har det hele, og der er godt med action. Satsen er tydelig og har en god letlæselig størrelse, og der er gjort en smule ud af bogens design, selvom den er trykt på halvgroft papir. Flot filmforside.

Bogen kan sammenlignes med fx Pirates of the Caribbean - ved verdens ende, 2007 i kvalitetsniveau og kan som den bedst anvendes til at "genopleve og huske" filmen.

Filmen bliver her genfortalt for børn, og vil sikkert interessere børn og unge, der synes godt om filmen og spillenes univers.Informationer og udgaver