Bøger / skønlitteratur til børn / humor

Prinsesse Lydpot


Beskrivelse


Der var engang en prinsesse, der havde et problem. Hun kom til at nyse, hikke, snøfte og få maverumlen på de helt forkerte tidspunkter. Og hvordan finder man så en prins?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. aug. 2009

af

af

Bo Knudsen

d. 28. aug. 2009

Billedbog for de ca. 4-6-årige. Både bogens forside og indholdet i denne vrøvlehistorie henvender sig til piger.

En vrøvlehistorie om en prinsesse, der har et problem. Når hun bliver genert nyser hun, når hun bliver urolig rumler maven, når hun bliver glad hikker hun, og når hun bliver ked af det snøfter hun. Alle friere skræmmes væk, indtil der kommer en prins, der prutter, når han bliver glad. En pointe kan jeg ikke rigtigt finde, og jeg synes heller ikke, prinsessens problem udnyttes til at skabe sjove situationer. Illustrationerne er enkle og farveglade med kraftig konturstreg og med appel også til de yngre billedbogslæsere. Den fyldige tekst retter sig dog især mod de ca. 4-6-årige. Stilen ligger tæt op ad andre belgiske/flamske tegneres.

Marjolein Pottie har illustreret Hvem er det (2000/14) i helt samme stil. En anden belgisk tegner, Kathleen Amant, tegner i samme stil, eksempelvis i Min søde familie (2007/43).

Prinsessetema og glade farver vil umiddelbart tiltale. Desværre synes jeg, at prinsessens pudsige problem virker meget søgt og slet ikke udnyttes til at skabe en sjov historie. En eventuel pointe kan jeg ikke se. Resultatet er en uforpligtende vrøvlehistorie, i et tiltalende udstyr, der kan underholde for en stund.