Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Prinsesse Simone


Beskrivelse


Prinsesse Simone sidder pænt på sin trone og tager imod fruer og mænd. Klokken ti har hun fri. Så smider hun krone, sko og kjole og tager kasket og t-shirt på. Hun danser, synger og spiser pizza og is.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. juli 2019

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 16. juli 2019

Når prinsesse Simone sidder på sin trone, sidder hun pænt og passer sit job. Klokken ti har hun fri. Så smider hun krone, sko og kjole. Letlæst historie fra slut 1. klasse/ 2. klasse.

Fortællingen om Simone er i serien "Rim". Teksten har lix 12/ let-tal 13. Kirsten Ahlburg har skrevet en tekst med enderim, der appellerer til at gættelæse kommende ord. Omslaget viser tjeneren, der serverer kaviar og rød tatar for prinsessen, men hendes livret er noget ganske andet. Prinsesse Simone tager imod fruer og mænd. Klokken ti har hun fri. Så tager Simone kasket og t-shirt på. Hun danser, synger og spiser sig mæt i pizza og is. Næste dag er hun igen klar til at bestige tronen. Der er elevaktiviteter til bogen, og til de andre titler i "Rim", på forlagets hjemmeside.

Bogen har farverige illustrationer tegnet af Gunhild Rød. De understøtter den sjove lille historie om prinsesse Simone, der leger og er et ganske almindeligt barn, når hun har fri fra tronen. Teksten er let at læse, og der en anvendt enderim på alle vers. Rimene er også understøttende for barnets gættelæsning.

Det er hårdt at være prinsesseLille, fine frøken Flue er en billedbog, der drejer sig om alle de opgaver, en prinsesse kan have. Lille, fine frøken Flue er et andet af Kirsten Ahlburgs bøger, der har enderim og også er i serien, "Rim"Det er hårdt at være prinsesse er en billedbog, der drejer sig om alle de opgaver, en prinsesse kan have. er et andet af Kirsten Ahlburgs bøger, der har enderim og også er i serien, "Rim".