Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Prinsesseakademiet


Beskrivelse


Fantasy. Fantasy-fortælling om Miri på 14 år der sammen med 19 andre unge piger er udvalgt til at blive skolet for siden at fremstilles for Danelands tronfølger, så han blandt dem kan vælge en ægtefælle. Det er en streng skole for pigerne fra Eskel-Bjerget. Miri finder overraskende evner hos sig selv, der kommer dem alle til hjælp.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Lars Aagaard

2007

En bog for piger fra 12 år, som vil sætte pris på kostskolemiljøet og et fantasypræget bjerg-univers med et let overnaturligt præg.

20 unge piger fra Eskel-Bjerget, hvor man bryder de enestående vegasten, bliver udpeget til et års strengt skoleophold, hvor de skal uddannes og siden fremstilles for Danelands prins, som skal vælge en af dem til prinsesse og dronning. Pigerne udvikler sig meget forskelligt, og da prinsen ankommer og ikke vil beslutte sig med det samme, er der opbrud i flokken. Et overfald af en flok røvere bringer pigen Miris evner til at komme i kontakt gennem vegastenene med mændene derhjemme frem, og barndomsvennen Peder venter stadig. Personskildringen er lidt flad, hvilket næppe vil genere læserne. Omslaget ligeså.

Mange mindelser om Cecil Bødkers Silas-bøger, bortset fra deres litterære niveau, som er noget højere. Første udgivelse på dansk.

En pige-fantasy-fortælling i mellemklassen.