Bøger / skønlitteratur til børn / eventyr

Prinsessen og ærterne


Beskrivelse


Billedbog. Rose-Maris far serverer ærter: Rose-Mari bliver dårlig og doktoren tilkaldes. Doktoren konstaterer, at hun må være en ægte prinsesse, for kun prinsesser bliver så dårlige af ærter. Rose-Mari flytter til slottet. Men er et ærtefrit prinsesse-liv noget for Rose-Mari?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. feb. 2017

af

af

Henriette Elkjær Smedebøl

d. 6. feb. 2017

En charmerende rimet historie for alle eventyrelskere og kræsenpinde mellem 4 og 8 år.

Rose-Mari er en sød lille pige som bor sammen med sin far. Men en dag serverer han ærter for hende og hun bliver så dårlig at doktoren må tilkaldes. Han konstaterer at hun må være en ægte prinsesse, for kun prinsesser bliver så dårlige af ærter. Hun flyttes straks til slottet, men her er livet ingen dans på roser. Rose-Mari kan alligevel godt spise ærter og kommer hjem til sin far. Indeholder intertekstuel referencer til "Prinsessen på ærten", titlen, sarthed som tegn på blåt blod og en kort gengivelse af eventyret. Forfatterne har hver især flere billedbøger bag sig, hvoraf 3 er oversat til dansk.

Omslaget er iøjnefaldende og smukt lyserødt med glittede grønne ærter og ranker og vil især tiltale små piger. Historien er sjov og har samtidig en morale til de små, og rimene giver en god oplæsningsrytme. En meget vellykket bog med smukke illustrationer. Tegnestilen kendes fra Max og det store vil ikke i seng show.

En anden gendigtning med udgangspunkt i "Prinsessen på ærten" er Prinsessen og ærten som også giver ærten en stor rolle, idet den slipper af med prinsessen og får gartnerpigen gift med prinsen. Der findes en del bøger om kræsenhed, men ingen som er direkte sammenlignelig med denne - de fleste beskæftiger sig mere direkte og pædagogisk med emnet.