Bøger / skønlitteratur til børn / humor

Prinsessens store stranddag


Beskrivelse


Billedbog. Hele det kongelige hof og prinsessen skal til stranden, for kansleren synes, det er så sundt at nyde naturen, men han kludrer slemt i det.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Elisabeth Bennetsen

2007

En billedbog, som alle familier med en tre til femårig prins eller prinsesse bør læse inden turen går til stranden. Faktisk var der en helt bestemt lille familie her i landet, jeg kunne tænke mig at give denne og de fire øvrige i serien Halløj på slottet til.

Femte del af Lotte Nybos serie om det unge hof, hvor alt centrerer sig om den forkælede lilleprinsesse. I dette bind står den på strand og feriestemning, og i et mylder af livlige tegneseriesekvenser med talebobler og masser af sjove detaljer følger vi hoffet en hel lang dag ved stranden. Alle figurerne er på plads: den bedrevidende kansler, som først forveksler madpakkerne med skraldeposerne og endnu værre solcremen med selvbruneren, den kloge køkkenpige, som redder alle situationer og hovedpersonen: prinsessen med blenumse og charmerende talefejl. Hun vil kun have sin mahiehøne, men får nu også både is og pølser og et par meget, meget brune forældre i gyldent badetøj. Og kansleren? Ja, han bliver sendt ud i en gummibåd for at køle af, mens de andre dækker sig for solen i det indendørs badeland.

Hvis man ikke har fået kongerøgelse nok, kan man jo læse Tony Ross' prinsesseserie, og er det kaotisk familieliv, der mangler, er der Familien Bartoldy-serien af Pia Thaulov.

En sød og varm historie, hvor børnene vil nyde de charmerende illustrationer og den varme sommerstemning, og de voksne vil more sig over det groteske i, at et helt hof står på pinde for en lille, hjulbenet pige.Informationer og udgaver