Bøger / faglitteratur / erindringer

Prisen for at ryge cigar : Tømrerclaus' historie


Beskrivelse


Tømrerclaus (f. 1945) skildrer flere årtier i dansk rockmusiks historie. Fra opvæksten og barndomsårene i Århus og ind i Københavns grynende hippie-rockscene. Tømrerclaus er desuden med til at etablere Thy-lejren hvorefter musikken for alvor bliver hans røde tråd. Bogen skildrer desuden mødet med nogle af de store musikere i dansk rockmusiks historie.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. nov. 2015

af

af

Henrik H Pedersen

d. 19. nov. 2015

Tømrerclaus's historie dækker mere end 45 år, fra bl.a. hippietiden, Thy-lejren og til punkmusikken. Bogen skildrer opvæksten og mødet med nogle af de store navne på den danske rockscene. For interesserede i dansk rockmusiks historie.

Claus Pedersen alias Tømrerclaus's historie skildrer flere årtier i dansk rockmusiks historie. Den kronologiske fortalte historie starter med opvæksten og barndomsårene i Aarhus og ind i Københavns grynende hippie-rockscene hvor Tømrerclaus hurtigt finder sammen med andre musikere. Tømrerclaus er desuden med til at etablere Thy-lejren hvorefter musikken for alvor bliver hans røde tråd. Bogen skildrer desuden mødet med nogle af de store musikere i dansk rockmusiks historie, bl.a. Skousen og Ingemann, arbejdet omkring Christania-pladen, Dan Turell og Sølvstjernerne foruden også perioden omkring punkmusikkens opståen i Danmark. Indimellem giver Tømrerclaus sit kritiske syn på bl.a. den danske rockscene og årtiers kulturpolitik. Bogen er fortalt til journalist Thomas Vilhelm.

Spændende velfortalt historie som runder mange hjørner i dansk rockmusiks historie og desuden med et fint billedmateriale.

For samme målgruppe findes bl.a. Herfra hvor jeg stårEik SkaløeBagsidesanger, Eik Skaløe og BagsidesangerFor samme målgruppe findes bl.a. Herfra hvor jeg står, og BagsidesangerFor samme målgruppe findes bl.a. Herfra hvor jeg står, Eik Skaløe og .


litteratursiden.dk

d. 11. jan. 2016

af

af

Maria Guldager Rasmussen

d. 11. jan. 2016

En uomgængelig skikkelse i dansk musik fra 1960´erne og frem til i dag fortæller personligt og uprætentiøst om sit liv. Musikeren Tømrerclaus har ikke spildt tiden. Midtfyns Festivalen engang i 90´er...


Politiken

d. 19. dec. 2015

af

af

Henrik Vesterberg

d. 19. dec. 2015