Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Prodigy - den udvalgte


Beskrivelse


June og Day har nu tilsluttet sig en oprørsgruppe. Da da den onde Elektor Primo dør, indsættes hans søn Anden som ny Elektor. June og Day skal medvirke til at myrde ham, men da June lærer ham at kende, bliver hun i tvivl. Bør den nye Elektor myrdes, eller repræsenterer han håb for en ny fremtid?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. maj 2015

af

af

Merete Trap

d. 26. maj 2015

June og Day kæmper nu side om side, i en Republik på randen af kaos. Men så sker noget uventet! 2. del af science fiction/spændings trilogi for unge fra ca. 13 år.

June og Day er undsluppet fra Republikken, og gemmer sig nu i Vegas. De tilslutter sig Patrioternes oprørsgruppe, og da Elektor Primo dør, og hans søn Anden overtager magten, vil Patrioterne, anført af Razor, myrde ham. Da June kommer ind på livet af Anden, viser det sig imidlertid at han er overraskende sympatisk, og desuden forelsket i June. Hun drages i tvivl, bør han myrdes, eller repræsenterer han håb for en bedre fremtid? Har Razor en anden dagsorden end andre? Bogen skifter imellem at fortælle fra Junes og Days synsvinkel.

I denne 2. del af serien, indtræder en ny Elektor, det lykkes June og Day at komme ind i Kolonierne, men de opdager at det måske heller ikke er ren lykke, og imens truer pesten stadig befolkningen. Det er en elementært spændende science fiction/spændingsroman for unge læsere, som kan lide dystopier tilsat ung kærlighed. Problemstillingerne er yderste relevante, hvad skaber et godt samfund og hvor bevæger vores verden sig hen?.

Selv om den store "Hunger Games" bølge er aftaget en smule, er der stadig efterspørgsel efter serier i samme genre, og her er "Legend"-trilogien et godt bud. Af andre serier i samme genre kan nævnes "Divergent" og "Maze Runner".


Weekendavisen

d. 3. juli 2015

af

af

Damian Arguimbau

d. 3. juli 2015