Bøger / faglitteratur / idematerialer

Prøv noget nyt : 23 ideer til gudstjenester


Beskrivelse


Forslag til alternative gudstjenester, for eksempel til en særlig målgruppe eller med et særligt tema samt gudstjenester uden for kirkerummet og gudstjenester med en nytænkning af kirkerummet. Med forslag til sange, liturgi og beskrivelser af de pratiske forberedelser.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. maj 2010

af

af

Flemming Faarup

d. 12. maj 2010

Bogen handler om at lave alternative gudstjenester til dem, vi sædvanligvis kan opleve i kirkerne om søndagene. Bogen henvender sig således først og fremmest til præster indenfor den danske folkekirke, men også andre, der vil lave religiøse handlinger for og med børn og unge kan finde inspiration i bogen.

Bogen indeholder 23 idéer til anderledes gudstjenester, nogle af titlerne er: "Bønshappening", "Værkstedskirke", "Skabelsesgudstjeneste", "Halloween - prøv en dødssynd", "Is God a DJ", "Gudstjenesteløb", "Teenchurch". For hvert forslag er der oplistet den samme disposition: idé, målgruppe, tema, praktiske forberedelser, liturgi, tanker/overvejelser, salmer/sange, tid, hjælpere, økonomi og links til inspiration. Forberedelserne er så detaljeret beskrevet, at selv uvante præster vil kunne lave en ny slags gudstjeneste.

Jan Lindhardt har skrevet: Ind i kirken : en guide til gudstjenesten, 2006, som er en indføring i gudstjenestens forskellige elementer. Denne bog giver forslag til hvordan disse elementer kan gøres anderledes.

Sjov bog, der nok skal kunne give præster inspiration.


Præsteforeningens blad

Årg. 100, nr. 30/31 (2010)

af

af

Tine Illum

Årg. 100, nr. 30/31 (2010)Informationer og udgaver