Bøger / faglitteratur / erindringer

Professionel jæger


Beskrivelse


Forfatteren, der bl.a. har været regeringsansat jæger i New Zealand, fortæller om jagt- og naturoplevelser i New Zealand og Australien med en afstikker til Grønland.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. sep. 2011

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 14. sep. 2011

Især de mange jægere, der udenfor sæsonen bliver til læsende lænestolsjægere, vil være godt underholdt, men også andre eventyrlystne, naturinteresserede og rejsende i Australien/New Zealand er med i målgruppen.

Sidste år kom en bog om Freddy Wulff som eventyrer med historien om hans begivenhedsrige liv rundt om i verden, og hvordan hans historier er blevet bragt i alverdens medier - i Danmark især i "Ugens rapport". Det var en blanding af udtalelser fra ham og en journalists tekst. I denne bog fortæller Freddy Wulff selv om jagtoplevelser fra især New Zealand og Australien med en enkelt afstikker til Grønland, hvor hans jagtfeber opstod. Han fortæller især om sin tid i 1970'erne som regeringsansat jæger, der bekæmpede de mange naturødelæggende hjorte og geder - altså i høj grad skadedyrsbekæmpelse, men fortalt med en jægers hjerte. Det er drabelige oplevelser, der fortælles om, og som langt overgår næsten alle andre historier i jagterindringer, og de fortælles i kontant form med fotos til. At de ligger nogle år tilbage gør ikke så meget.

Der er tale om ekstreme strabadser og drabelige historier, og de får de fleste andre jagtbøgers beretninger til at minde om skovture. Der er noget B.S. Christiansen over stilen.

Spændende og interessante jagtberetninger fra den absolutte ødemark i især New Zealand og Australien i 1970'erne. I kontant fortællestil fortælles underholdende fakta om naturoplevelser og jagt langt ud over det sædvanlige og fortalt med anderledes vinkler end ellers set.


Information

d. 11. nov. 2011

af

af

Lasse Ellegaard

d. 11. nov. 2011


Jæger

Årg. 20, nr. 10 (2011)

af

af

Martin Højsgaard

Årg. 20, nr. 10 (2011)