Bøger / faglitteratur

Professionel kærlighed : Er der plads til følelser i professionelle relationer?


Beskrivelse


Om de etiske aspekter af følelses- og kærlighedsmæssige relationer i forskellige typer af omsorgsarbejde.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. apr. 2014

af

af

Alma Lind Jensen

d. 1. apr. 2014

Antologi, der henvender sig til fagpersoner, der skaber relationer til andre i deres professionelle liv. Og her menes ikke kolleger, men elever, klienter, borgere mv og interesserer sig for følelsernes tilstedeværelse og betydning i professionelle forhold: pædagoger, lærere, ansatte i ældresektoren, socialrådgivere, sygehuspersonale og andre relationsarbejdere.

Mennesker, der i deres arbejde drager omsorg for andre, befinder sig i en særlig balance mellem følelser og professionel distance. De skal så at sige holde hovedet koldt og hjertet varmt. I dette felt er der mange forhold på spil. Derfor er formen antologi velegnet til at perspektivere og sætte fokus på de særligt ømme punkter. 8 kloge hoveder sætter ord, teori og forskning på, hvad der rører sig i og mellem mennesker, der mødes som professionel og modtager. Er der overhovedet plads til følelser? Forvrænger følelserne relationen? Hvordan med pædofilifrygten? Disse og mange andre spørgsmål vendes i forordet af Steen Hildebrandt, indledningen og de 8 bidrag til antologien.

Et aspekt af emnet er, at den professionelle bliver så følelsesmæssigt påvirket af de personer, hun arbejder med, at hun selv bliver psykisk truet. Dette behandles i Rørt, ramt og rystet, ellers ser jeg ikke andre bøger, der perspektiverer dette emne så udførligt som her.

Sammen rummer de 8 bidrag en række væsentlige perspektiver på relationsarbejdet, som giver mening for de fleste i bogens målgruppe, hvorfor den bør anskaffes bredt i bibliotekerne.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 27. maj 2014

af

af

Jens Raahauge

d. 27. maj 2014


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 51, nr. 2 (2014)

af

af

Henning Strand

Årg. 51, nr. 2 (2014)


Dansk pædagogisk tidsskrift

2014, nr. 4

af

af

Heidi Lykke Nissen

2014, nr. 4