Bøger / faglitteratur

Projekt Ønskebarn : en bog om barnløshed


Beskrivelse


Om de mange følelser og tanker, der melder sig hos ufrivillige barnløse par og deres pårørende. Endvidere en introduktion til hele den tekniske del af fertilitetsbehandlingen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. juni 2010

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 23. juni 2010

Bogen henvender sig til barnløse par, deres familier og venner, idet den rummer gode råd til alle parter. Også læger, sygeplejersker, sundhedsplejersker og jordemødre kan have glæde af bogen.

Forfatteren er læge og mor til 3 (heraf et tvillingepar) - alle undfanget ved fertilitetsbehandling. Efter et kort indledende kapitel om barnløshed i historisk perspektiv (tilbage til Abraham og Sara) følger et stort kapitel med faktuel information om årsager og behandlingsmetoder. Herefter en række kapitler med særligt fokus på de følelser og frustrationer, parrene gennemlever i undersøgelses- og behandlingsforløbene, som kan resultere i en ønsket graviditet eller ikke. Disse kapitler illustreres med historier og citater fra barnløse, der oplever/har oplevet på egen krop og sjæl. Et kapitel er særligt henvendt til omgivelserne, der fra sidelinjen gerne vil sige og gøre det rigtige overfor deres familie/venner, der gennemlever en bevæget periode. Sidst i bogen udtalelser fra forældre og børn efter behandlingen. En bog som vil være rigtig rar at have ved hånden, hvis man er ufrivilligt barnløs.

Vi har i forvejen en række titler om barnløshed og fertilitetsbehandlinger. Denne titel bør købes bredt i bibliotekerne, fordi den opdaterer gængs viden og har både en personlig, psykologisk og lægefaglig vinkel.

En bredt anvendelig bog om barnløshed, der både henvender sig til barnløse par samt mennesker i deres omgivelser.