Bøger / faglitteratur

Projektlederbogen


Beskrivelse


Bogen indeholder en række praktiske værktøjer og præsenterer de elementer, der indgår i enhver projektleders virke. Den behandler alle facetter af ledelsesprocessen - definition, planlægning, udførelse, opfølgning, afslutning og evaluering. Der gennemgås de forskellige internationale standarder for projektledelse og certificeringsordninger.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. mar. 2015

af

af

Jytte Bræmer

d. 10. mar. 2015

4. udgave af en kortfattet introduktion til projektledelse målrettet den uerfarne projektleder.

Bogen introducerer de overordnede elementer i projektledelse. Krav og opgaven for projektlederen, risikoanalyse, tids- og økonomiestimering, planlægning, interessentanalyse, implementering, projektgruppens sammensætning, evaluering m.v. Hovedbestanddelen i bogen er de mange cases, der illustrerer den øvrige tekst. Liste over internationale projektstyringsstandarder. Litteratur- og linksliste.

Bogen er yderst kortfattet. Var det ikke for de mange cases, så er det kun en meget kort introduktion til emnet, der som følge deraf mest bevæger sig på overskriftsniveauet. Skal man være projektleder, er man nødt til at finde uddybende litteratur for i praksis at kunne arbejde med projekter. Men den introducerer de væsentligste elementer i al projektledelse.

Der er kun få ændringer i forhold til. 3. udgaven. Listen over de internationale standarder er revideret, men litteratursiden indeholder fortrinsvis ældre litteratur og er ikke ændret. Bogen er udelukkende en første indføring i disciplinen, og eksempelvis Projekter i praksisProjektlederhåndbogen giver en langt mere grundig indføring i emnet ProjektlederhåndbogenDer er kun få ændringer i forhold til. 3. udgaven. Listen over de internationale standarder er revideret, men litteratursiden indeholder fortrinsvis ældre litteratur og er ikke ændret. Bogen er udelukkende en første indføring i disciplinen, og eksempelvis Projekter i praksis giver en langt mere grundig indføring i emnet .