Bøger / faglitteratur

Projektteaming : samarbejde er projektlederens vigtigste redskab


Beskrivelse


Omfattende præsentation af nye tilgange til projektledelse i en foranderlig hverdag. Henvender sig bredt til alle som påtager sig opgaver med at lede og drive projekter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. dec. 2021

af

af

Hamide Kara

d. 17. dec. 2021

Omfattende præsentation af nye tilgange til projektledelse i en foranderlig hverdag. Henvender sig bredt til alle, som påtager sig opgaver med at lede og drive projekter.

Forfatterne Elisabeth Plum og Anette Zobbe skriver, at projektverdenen hidtil har fokuseret på det, der kan planlægges, styres og kontrolleres, men at der nu er behov for en nytænkende tilgang. Med kapiteloverskrifter som "Projekter er forandring", "Om projektet og dets landskab af relationer", "Uklart mandat og ubeslutsom styregruppe", "Teamet præsterer ikke nytænkning", "Din læreproces som projektleder" mv. præsenterer bogen en samlet tilgang, hvor projektlederen bør bruge samarbejde som det vigtigste redskab til aktivt at skabe resultater, også når vilkårene viser sig at være komplekse og foranderlige. Ifølge forfatterne bør der være større opmærksomhed på kvaliteten og effekten af et teams samarbejde, da samarbejdskompetencer er det vigtigste redskab, der kan lede samspillet og de uforudsigelige elementer i projekter. Sidst i bogen findes liste over modeller, figurer og oversigter samt stikord.

Et velskrevet alternativ til de klassiske bøger om projektledelse om hvordan man kan navigere i en kompleks og udfordrende projektvirkelighed. Med nye perspektiver, redskaber og cases virker bogen som et friskt pust til den eksisterende projektlitteratur.

Af anden litteratur findes fx Power i projekter og portefølje.