Bøger / skønlitteratur / roman

Prospect Park West


Beskrivelse


Prospekt Park West er et af de mest eftertragtede områder i Brooklyn, hvor fire kvinder i løbet af en lang, varm sommer forsøger at få livet med mand, børn & karrierer til at lykkes.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. jan. 2011

af

af

Sanne Caft

d. 7. jan. 2011

Chick lit's singlekvinder har skiftet barturene og de lyserøde Cosmopolitans ud med ture til legepladsen og lyserødt babytøj. Prospect Park West er en klassisk "mom lit", der vil underholde (kvindelige) læsere af genren.

Forsiden rammer plet mht. genre og stil: Et tegnet omslag af et par med barnevogn foran et af de NY-klassiske 3-etagers "brownstone-hus" (kendere af Sex and the City vil se Carries hus for sig). 4 rige, opadstræbende (og nedadgående) kvinder med mand og barn krydser hinandens liv i det überfashionable Prospekt Park West i Brooklyn. De bliver udfordret, klogere, mere ærlige og i stand til bedre at træffe valg. Alt blandet med namedropping om de kendte mennesker og mærkevarer. Sprogligt veloplagt og filmisk, hvor miljøet spiller en lige så stor rolle som personerne.

"Mom lit" eller "hen lit" er en videreudvikling af chick lit/city girl genren. Fokus på kvindeliv, kærlighedsproblematikker, mode og fast foranket i nutiden og ofte i de øvre sociale lag. Humor er en vigtig faktor. Amy Sohn minder om fx Laura Weisberger og Jill Mansell. Hendes første roman på dansk.

4 kvinder kæmper med sociale forventninger, karrierer, ligeglade ægtemænd i et af NY's mest eftertragtede kvarterer, hvor velhavende børnefamilier flytter hen efter singletilværelsen på Manhattan. Genretypisk og med en veldefineret målgruppe af kvinder i 30-40'erne, der læser chick lit. Godt blikfang på forside og bagsidetekst. Ny forfatter på dansk.


litteratursiden.dk

d. 17. jan. 2011

af

af

Anny Skov Madsen

d. 17. jan. 2011

En stilsikker, fræk og underholdende roman om fire forskellige kvinders liv i den celebre del af Brooklyn i New York - et must for alle fans af Brooklyn-romaner. En varm sommer i Brooklyn, kort før Ob...


Politiken

d. 17. jan. 2011

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 17. jan. 2011


Weekendavisen

d. 21. jan. 2011

af

af

Iben Tandgaard

d. 21. jan. 2011