Bøger / faglitteratur / opskrifter

Proteinopskrifter


Beskrivelse


Ca 40 opskrifter på kager, brød og søde sager baseret på proteinpulver og alternativer til hvedemel og sukker.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. aug. 2014

af

af

Jette Landberg

d. 20. aug. 2014

Hvis du elsker kager, brød og søde sager men også gerne vil spise mange proteiner og få kulhydrater, så er dette bogen med opskrifter baseret på proteinpulver og alternativer til hvedemel og sukker.

Mad behøver ikke at være kedelig for at være sund og proteinrig. Her er opskrifter på mellemmåltider som brød og kager, der alle er baserede på proteinpulver, alternativer til hvedemel, samt sødestoffer som Sukrin. Der er valgt gennemtestede produkter. Først facts om proteinpulver, der enten er lavet på valle eller vegetabilsk, dernæst andre former for mel og sødestoffer og vigtigst ca. 40 opskrifter på brød, proteinkugler og barer, desserter og kager. Alle opskrifter er mærkede med næringsindhold og om de er fx glutenfri eller laktosefri. Morten Svane startede i 2012 bloggen proteinopskrifter.dk. Hans store interesse er at omforme klassiske opskrifter til proteinrige alternativer.

Mange vil umiddelbart tage afstand fra brug af proteinpulver, men her bliver det afmystificeret, opskrifterne er virkelig indbydende og lækre for alle os, der har svært ved at slippe de søde sager. En anden måde at få proteiner på end gennem fx kød og fisk.

Pia Andreassen har netop udgivet Protein, der indeholder proteinrige opskrifter. Der er primært tale om hovedmåltider og ikke søde sager. Hun anvender slet ikke proteinpulver, hvilket jo er hovedsigtet med Morten Svanes bog.