Bøger / skønlitteratur / roman

PS. Trænger til flødeskum (og diller) : en næsten sandfærdig dagbog


Beskrivelse


Bitterfissen Bethany hedder i virkeligheden Jeanett Veronica, er overvægtig, får hverken gjort rent eller sex og nu bliver hun snart 41. I dagbogsform følger vi hendes jagt på en ny og bedre version af sig selv.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. mar. 2014

af

af

Maria Sjøblom

d. 13. mar. 2014

Fans af chick lit i den lettere genre og voksne kvinder fra 30 år og op vil kunne få et grin og god underholdning med denne bog. Bogen vil givetvis få en del medieomtale og er dermed sikret gode udlån.

"Bitterfissen Bethany" blev kendt i hele landet for sin blog, hvor hun revsede alt og alle. Siden stod den anonyme blogger frem med sit rigtige navn og hun har nu skrevet denne selvbiografiske dagbog. Vi følger forfatteren fra august til december 2013, hvor hun forsøger at skabe en ny og bedre version af sig selv inden hun fylder 41. Jeanett Veronica er enlig mor til en 17-årig dreng, som vi dog ikke hører ret meget om. Bogen har, som overskriften angiver, fokus på slankekur og (manglen på) sex. Forfatteren fortsætter den sproglige tone fra sine blogs. Her bliver ikke lagt fingre imellem og vi er med på toilettet, dårlige sex-oplevelser og en hård barndom med en alkoholisk mor. Længden af kapitlerne varierer og illuderer dagbogsformen. Forsiden signalerer mere ungdomsbog end voksenbog med små tegnede kruseduller inklusive kaffepletter og huskeseddel.

Det helt store gennembrud for chick lit kom med Bridget Jones, den blandes her med dansk grovkornet humor a la Linda P. Denne modreaktion på det pæne og noble sås allerførst hos Marianne Eilenberger og er videreført i fx Hvor lagde jeg babyen?. Denne bog er mere direkte og ikke helt så læsværdig.

Sjov og aktuel bog, som har bevaret det sproglige setup fra bloggen, hvilket dog også gør at bogen må indtages i små doser.


litteratursiden.dk

d. 8. maj 2014

af

af

Merete Trap

d. 8. maj 2014

En følelsesmæssig exhibitionist taler ud! Og jeg har været så heldig at få lov at læse med, når hun blotter tanker og beskidt vasketøj. Jeanett Veronica Hindberg nærmer sig de 41 år, hun er overvægtig...


Politiken

d. 25. apr. 2014

af

af

Lilian Munk Rösing

d. 25. apr. 2014