Bøger / faglitteratur / udstillingskataloger

Psych-out : psykedelisk samtidskunst (flere sprog)


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med udstilling.

Gengivelse af en række danske kunstnere, som er inspireret af den psykedeliske kunst med dens vildtvoksende ornamentik og stærke farver.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. nov. 2011

af

af

Søren Brunbech

d. 2. nov. 2011

En ny generation af danske billedkunstnere, der skaber farverige og fantastiske billeder, er blevet populære hos det kunstinteresserede publikum. En del af dem finder man her i udstillingskatalogen, der viser værker, der er inspirerede af 1960'ernes psykedeliske kunst.

Et katalog der knytter sig til en udstilling på Holstebro Kunstmuseum. Her har man samlet værker af 10 yngre danske billedkunstnere, der på den ene eller anden måde har ladet sig inspirere af den psykedeliske stil, der blomstrede op i 1960'erne med brug af stærke farver, slyngede arabesker og perspektivistiske forskydninger og utopiske visioner om en anderledes verden. To indledende artikler af kunsthistorikerne Kristian Handberg og Jakob Vengberg Sevel diskuterer begrebet psykedelisks rolle i kunsten og populærkulturen, sætter den psykedeliske kultur i et historisk perspektiv og introducerer de udstillende kunstnere og deres brug af de psykedeliske stilelementer. Gode gengivelser i det store format af de farvestrålende billeder.

Der findes ingen tilsvarende danske titler om psykedelisk kunst. Den beslægtede pop kunst er bl.a. beskrevet i David McCarthy Popkunsten : moderne kunstretninger, 2001. Maleriets 11 hjørner, 2006 er en udstillingskatalog der præsenterer 11 unge danske malere og deres værker.

En udstillingskatalog der præsenterer 10 danske billedkunstnere der er påvirket af 1960'ernes psykedeliske kunst og kultur, og med gode gengivelser af deres værker.