Bøger / faglitteratur / bibliografier

Psyken : mellem synapser og samfund


Beskrivelse


Om den menneskelige psyke som et produkt af natur og biologi, kultur og samfund. Forfatteren giver en samlet og sammenhængende forståelse af psyken, der bygger på både det neurale grundlag og den samfundsmæssige prægning.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. okt. 2009

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 7. okt. 2009

For studerende eller interesserede i psykologi, idehistorie m.m. på såvel begynder- som fortsætterplan.

Svend Brinkmann (f. 1975) er cand.psych.ph.D. Han har skrevet Identitet, 2008 om forbrugersamfundet og introduktionen John Dewey, 2006. Denne bog ligger inden for samme emneområder og beskæftiger sig med psyken som produkt af på den ene side natur/biologi, på den anden kultur/samfund. Bogen har en håndfuld forskellige indfaldsvinkler. De giver tilsammen et samlet overblik og er indkranset af en indledning (psyken som begreb) og konklusionen. Indfaldsvinklerne er bl.a. hjerne, samfundet, psykologisk forskning og idehistorie, neurologi og kroppens betydning som mekanisme mellem biologi, økologi, fænomenologi, socialitet og kultur. Der er historiske afstikker tilbage til Platon og Aristoteles. Skrivestilen er diskuterende med flere synsvinkler. Generelt forsøger bogen at skille folkepsykologi fra videnskabelig teori. Sprogligt forståelig for målgruppen.

Der findes en række introduktioner til psykologi, men denne har nogle originale indfaldsvinkler. Desuden inddrager Brinkmann mange nyere teoretikere.

Introduktion til begrebet psyke med mange originale synspunkter og nyere forskning og teori.