Bøger / faglitteratur

Psykiatri og diagnoser : i forbrugerismens tidsalder


Beskrivelse


Diskussion af hvad mental sundhed er, og hvad en psykisk diagnose betyder. Spørgsmål, der berører flere og flere i takt med at diagnosernes antal øges, da det kræver en diagnose for at kunne få en behandling i sundhedssystemet.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. feb. 2020

af

af

Heidi Mørch

d. 20. feb. 2020

Hvad er mental sundhed? Hvorfor får vi medicin, og hvad betyder medicinalindustriens profit for folkesundheden? For borgere såvel som beslutningstagere.

Er vi ved at få amerikanske tilstande i Danmark? Er det, den blandt læger og medicinalindustrien internationalt udbredte manual for hvad der kan kaldes en psykisk sygdom, "DSM 5", der bestemmer behandlingsforløbet i sundhedssystemet? For hver ny udgave af "DSM" kommer der nye diagnoser til, men hvad bygger de på, og hvordan spiller sociale forhold og miljø ind? Denne bog fokuserer på store spørgsmål, som flere og flere berøres af. Forfatter René Rasmussen, f. 1954, er litterat, mag.art., ph.d. og praktiserende psykoanalytiker og har udgivet en lang række bøger om litteratur og om psykoanalyse.

Velargumenteret og vigtig debatbog af en vis sværhedsgrad.

Medicinalindustriens interesser og indflydelse debatteres også heftigt i Dødelig psykiatri og organiseret fornægtelseDødelig medicin og organiseret kriminalitet og Dødelig medicin og organiseret kriminalitetMedicinalindustriens interesser og indflydelse debatteres også heftigt i Dødelig psykiatri og organiseret fornægtelse og .


litteratursiden.dk

d. 7. maj 2020

af

af

Elisabeth Grethe Gertz Olsen

d. 7. maj 2020

En skræmmende øjenåbner om vores samfund, der gennemlever bølger af psykiatriske epidemier, hvor stadigt flere tildeles diagnoser for psykiske lidelser. Det gode og vigtige ved ’Psykiatri og diagnoser...