Bøger / faglitteratur

Psykisk vold : sådan kommer du videre


Beskrivelse


Om kendetegnene ved psykisk vold i parforhold, baseret på forfatterens personlige erfaringer og hendes arbejde som psykolog, med beskrivelse af de faser man typisk gennemgår og hvad man kan gøre for at komme ud af forholdet og få hjælp.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. okt. 2019

af

af

Sanne Mendel

d. 29. okt. 2019

Informativ bog som er en hjælpende hånd til især kvinder som lever, eller har levet, i et parforhold med psykisk vold. For læsere som har brug for at vide mere om emnet eller for pårørende.

Forfatteren er psykolog, og dele af bogen er baseret på hendes egne personlige erfaringer med at leve i mange år med psykisk vold i et ægteskab. Derudover består bogen af cases, som er baseret på ægte situationer fra andre kvinder, som har oplevet psykisk vold. Bogen er en procesbog, og forfatteren har opbygget den omkring de faser, hun som psykolog har erfaring med, at klienterne gennemgår, når de har været udsat for psykisk vold. Kapitlerne gennemgår bl.a., hvilke tegn der kan være på psykisk vold, på splitting, grænsesætning, på at give slip og finde kærligheden på ny. Sidste kapitel handler bl.a. om, hvor man kan gå hen og få hjælp, hvis man har været udsat for psykisk vold.

En skræmmende øjenåbner af en bog, som kan anbefales. Bogen er pædagogisk skrevet, og som læser føler man sig holdt i hånden hele vejen igennem læsningen. Den lægger op til megen refleksion og forståelse.

Vil man supplere sin læsning om psykisk vold, så kan bogen Elsker du en tyran af Annie Kaszina anbefales.