Bøger / faglitteratur

Psykiske lidelser i skolealderen


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. juni 2013

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 12. juni 2013

Denne guide i psykiske lidelser i skolealderen er skrevet henvendt til både forældre, lærere samt andre faggrupper som psykologer, sygeplejersker og læger. Bogen kan læses i sin helhed som en introduktion til de psykiske lidelser eller anvendes som et overskueligt opslagsværk i specifikke lidelser.

Bogen indledes med en introduktion til børnepsykiatriens univers. Dernæst gennemgås de psykiske lidelser i skolealderen. Lidelserne præsenteres teoretisk og suppleres med nogle overskuelige bokse, som viser mulige symptomer i skole, SFO og hjemmet samt fortæller, hvad man som forældre og lærere kan gøre. Kapitlerne afsluttes med en litteraturliste, som kan inspirere til yderligere fordybelse i de enkelte psykiske lidelser.

Der findes megen god, ny litteratur om de enkelte diagnoser, som man kan fordybe sig yderligere i. Denne bog adskiller sig fra de øvrige ved sin overskuelighed og sin opbygning. Det er utrolig nemt at "zappe" rundt i bogen og finde de relevante facts.

Velstruktureret og overskuelig håndbog, som giver et hurtigt og kvalificeret indblik i psykiske lidelser i skolealderen. Bogen er let at finde rundt i og skrevet henvendt til både forældre og professionelle. Bogen er et godt opslagsværk at have stående både på skolebiblioteket og kontoret.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 1. okt. 2013

af

af

Peer Jansson

d. 1. okt. 2013


Psykologisk set

Årg. 31, nr. 93 (2014)

af

af

Lene Skovgaard Christiansen

Årg. 31, nr. 93 (2014)


Specialpædagogik

Årg. 33, nr. 4 (2013)

af

af

Ulla Clausen

Årg. 33, nr. 4 (2013)