Bøger / faglitteratur

Psykiske sygdomme : forskellen mellem mænd og kvinder


Beskrivelse


Med fokus på kønsvinklen, både når det gælder hyppighed og sygdommenes forskellige forløb hos de to køn, beskrives de forskellige sygdomme med henblik på symptomer, årsager og behandling.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2006

af

af

Jette Landberg

2006

Bogen henvender sig til både behandlere, patienter og pårørende, der alle kan have brug for at holde sig kønsforskellene for øje. Bogen har også almen interesse, hvis man vil vide noget om kønsforskelle..

Der er forskel på kønnene, også når det gælder psykiske problemer. Bogen behandler emnet psykiske sygdomme ud fra denne specielle vinkel. Det gælder især lidelser som skizofreni, depression, angst, ADHD og misbrug. Først får vi en oversigt over de forskellige sygdomme, dernæst nogle grundlæggende og meget interessante forskelle i mandlig og kvindelig psyke. I hovedparten af bogen beskriver forfatteren de forskellige lidelser med henblik på symptomer, årsager og behandling. Hvert afsnit har fokus på kønsvinklen, både når det gælder hyppighed og sygdommenes forskellige forløb hos de to køn. Forfatteren kender sit stof, da hun er psykiater og overlæge på Sct.Hans Hospital. Bogen er en i rækken af Psykiatrifondens små, overskuelige og ret letlæste bøger..

Der findes andre bøger der behandler kønsforskellene fra en psykiatrisk synsvinkel fx forfatterens egen Køn, psykisk sygdom og behandling fra 2003; men denne er en god oversigt, overskuelig og nem at læse. Hvis man skal bruge en mere dybtgående beskrivelse af de enkelte sygdomme, skal man naturligvis til andre bøger, fx Psykiatrifondens egne bøger om de forskellige lidelser..

En letlæst og interessant bog om et spændende emne, der kan læses af alle der interesserer sig for psykiske sygdomme og kønsforskelle.


Udsat

Årg. 3, nr. 10 (2006)

af

af

Nell Rasmussen

Årg. 3, nr. 10 (2006)