Bøger / faglitteratur

Psykodynamisk coaching : fokus og dybde


Beskrivelse


En kombination af psykodynamisk teori, psykoanalyse, gruppeanalyse, parteori, supervision, rolleanalyse, personlige udviklingsgrupper og coaching.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. feb. 2009

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 12. feb. 2009

Bogens målgruppe er diplom-, master- og andre efteruddannelser, hvor psykologi og coaching indgår som fag eller dele af pensum. Den henvender sig desuden til praktikere, som vil arbejde med den psykodynamiske metode.

Forfatteren er cand.mag. i statskundskab og psykologi og har arbejdet i mange sammenhænge med organisationspsykologi siden 1982. Psykodynamisk coaching er ikke terapi (at undersøge klientens grundkonflikt og skabe helbredelse) og heller ikke "at sammenligne med den overfladiske livsstilscoaching, vi kan møde i dameblade, selvhjælpsbøger og letbenede kurser...". Den er snarere en hybrid, der kombinerer den psykodynamiske teori med forskellige praktiske, psykologiske tilgange. Bogen ridser essentielle dele af den psykodynamiske teori op, beskriver den psykodynamiske coaching og illustrer den via cases. Metoden går dels i bredden, idet den inddrager hele klientens liv (og ikke kun fx arbejdslivet), og dels i dybden, fordi den dykker ned i klientens ubevidste og søger tilbage i tid. Bogens niveau kræver en del faglig forudsætning jf. bogens målgruppe.

Psykodynamisk coaching ses ikke tidligere beskrevet i bogform på dansk.

Seriøs og fagligt velfunderet bog om en coachingform, der inddrager den psykodynamiske metode. Bogens faglige niveau gør den mest egnet til fagfolk på efteruddannelse eller praktiserende coaches.


Psykolog nyt

Årg. 63, nr. 21 (2009)

af

af

Mette Barfort, Karen Damholt

Årg. 63, nr. 21 (2009)


Tidsskrift for arbejdsliv

Årg. 11, nr. 3 (2009)

af

af

Edvin Grinderslev

Årg. 11, nr. 3 (2009)