Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Psykologi


Beskrivelse


Indhold: Psykologi ; Hvad er psykologi? ; Psykologien bliver til ; Drømmetydning ; Tanker og følelser ; Kroppen ; Barndom ; Familie ; Personlighed ; Behov ; Udvikling ; Læring ; Adfærd ; Grupper ; Hjernen ; Fobi ; Angst ; Stress ; Depression ; Sorg ; Glæde ; Med psykologen på arbejde. Beskrivelse: Bogen indledes i tekst og billede med smagsprøver på, hvad der kan læses om. Rigtig fint redskab til før-læsningen, hvor eleven kan stille skarpt på det, hun skal skaffe sig viden om. Herefter følger 21 kapitler på to sider hver. De begynder med Freud og Jungs drømmetydning, fortsætter med sammenhængen mellem krop, tanke og følelser. Læseren bliver også introduceret til Piaget og udviklingspsykologien, Maslows behovspyramide, adfærdspsykologi og noget om, når mennesker får ondt i psyken. Mængden af informationer er stor, og der er en del vanskelige ord. Der vil være en del børn, der vil have behov for voksenstøtte til at holde rede på stoffet. Teksten er illustreret med store farvefotos og rundt om findes der faktabokse med forklaringer på centrale eller vanskelige ord og begreber. Afsluttende findes der stikordsregister, web og litteraturlister.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. sep. 2013

af

af

Mads Overmark

d. 4. sep. 2013

Bogen henvender sig til dygtige læsere fra sjette klasse og op til de børn i niende - tiende klasse, der skal lave en opgave om emnet. Disse elever kan danne sig et rigtig godt overblik og få ideer til videre studier. Bogen kan også bruges som en del af et fagligt læsekursus. Mod betaling kan der hentes opgaver til stoffet på forlagets hjemmeside.

Bogen indledes i tekst og billede med smagsprøver på, hvad der kan læses om. Rigtig fint redskab til før-læsningen, hvor eleven kan stille skarpt på det, hun skal skaffe sig viden om. Herefter følger 21 kapitler på to sider hver. De begynder med Freud og Jungs drømmetydning, fortsætter med sammenhængen mellem krop, tanke og følelser. Læseren bliver også introduceret til Piaget og udviklingspsykologien, Maslows behovspyramide, adfærdspsykologi og noget om, når mennesker får ondt i psyken. Mængden af informationer er stor, og der er en del vanskelige ord. Der vil være en del børn, der vil have behov for voksenstøtte til at holde rede på stoffet. Teksten er illustreret med store farvefotos og rundt om findes der faktabokse med forklaringer på centrale eller vanskelige ord og begreber. Afsluttende findes der stikordsregister, web og litteraturlister.

Langt de fleste værker til målgruppen, jeg kan finde, handler om specifikke emner fx fedme og mobning. Hvad tænker du på? : psykologi for børn er nok den der ligner mest, men er til yngre børn.

En overskuelig og dog bredt favnende gennemgang af et emne med mange aspekter. Anbefales.


Børn & bøger

Årg. 67, nr. 1 (2014)

af

af

Kurt Kristensen

Årg. 67, nr. 1 (2014)