Bøger / faglitteratur

Psykologibogen


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. juni 2013

af

af

Grethe Lorentzen

d. 24. juni 2013

Grundbog for lægmænd om psykologiens historie, dens teorier, centrale figurer og videnskabelige forsøg, i et forfriskende layout og med overskrifter, der ægger til at læse.

Bogen er skrevet af et hold af forfattere, som utraditionelt spænder over klinisk psykologi, erhvervspsykologi, forfatter, sanger og musiker. Der er måske derfor den har så meget spræl i farver, typologier og billedmateriale. Med en kort intro til psykologiens historie forklares i korte, klare afsnit psykologiens udvikling og teorier i kronologisk rækkefølge med nedslag på centrale teorier, forsøg og personer. Bogens sprælske layout, de korte, provokerende udsagn, samt korte, letlæste tekster indbyder til at læse og tænke efter. Spalter, der præsenterer sammenhængen og tidsgrafer fungerer specielt godt som forståelsesrammer. Biografier, ordforklaringer og register. Der henvises undervejs til litteratur.

Hvor Klassisk og moderne psykologisk teori er den fagligt gennemgribende og udpenslende grundbog for især studerende, er Psykologibogen, med sit kvikke layout og klare, korte forklaringer, "grundbogen" for alment psykologi-interesserede. Begge behandler psykologiens historie og psykologiske teorier.

Med et layout, der minder om et farverigt tss, og de æggende udsagn og overskrifter vil denne gode og letlæste bog om psykologiens historie og teorier sikkert fange læsere ind, som ikke før har læst en bog om psykologi. Den giver et glimrende overblik over psykologiens udvikling, teorier og temaer.Informationer og udgaver