Bøger / skønlitteratur / roman

Psykonauten : mindre end 2


Beskrivelse


Science fiction. En menneskeskabt computer NEO svæver i kredsløb om jorden og har som formål at holde jordens stater i skak, så der ikke udbryder konflikter. Men da videnskabsmændene, der har skabt den, mister kontrollen med NEO, står verden over for alvorlige problemer.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Sanne Caft

2007

Forfatteren er fra 1964 og arbejder bl.a. med illustration. Har skrevet flere bøger, senest Pax immortalis, 2006 om zombier og skriver primært indenfor horror og sci-fi. Denne er for rendyrkede sci-fi-læsere af den mere filosofisk anlagte slags. En menneskeskabt super-computer, NEO, der hænger i kredsløb om Jorden med det formål at holde verdens stater i skak begynder at blive bevidst om sin egen eksistens og snart mister dens menneskelige skabere kontrollen over den. Som en upartisk himmelbåren politibetjent svæver den i rummet og kan slå ned på tilløb til anslag mod freden. Sideløbende hører vi om en rumrejsende, der er landet på en ukendt planet. Videnskabsfolkenes kamp mod NEO kulminerer i et opgør, hvor en ung bondepige med usædvanlige psykiske evner sendes sejrende i kamp mod maskinen. På bogens allersidste side afsløres det, at NEO har downloadet sin viden i pigens hjerne og dermed gjort hende til verdens første kyro-computer med ønske om verdenserobring. Bits, chip, mainframe, CPU, singularitet, prækodede informationer er en del af de tekniske udtryk, der giver både sprog og univers en højteknologisk følelse. Historien savner, trods filosoferen og vægtige diskussioner, lidt dybde. Genretypisk sort/hvid forside med det matematiske <2 i grå som dominerende illustration. Bagsiden giver handling og konflikt, sidestillet med illustrationen af en yppig kvindelig cyborg.


litteratursiden.dk

d. 19. mar. 2007

af

af

Jette S. F. Holst

d. 19. mar. 2007

Verdens sikkerhed er lagt i hænderne på supercomputeren NEO. Men noget går galt, og pludselig er ingen i sikkerhed mere. Ny spændende sci-fi roman om en usikker fremtid. Noget af det, jeg elsker ved ...


Bogmarkedet

Årg. 153, nr. 9 (2007)

af

af

Jens J. Kjærgaard

Årg. 153, nr. 9 (2007)


Himmelskibet

Nr. 13 (2007)

af

af

Klaus Æ. Mogensen

Nr. 13 (2007)


Proxima

Nr. 86 (2007)

af

af

Niels Dalgaard

Nr. 86 (2007)Informationer og udgaver