Bøger / skønlitteratur / roman

Psykopaten og kommissæren


Beskrivelse


Krimi. Da der findes et nedgravet lig på Amager Fælled, sættes kommissær Stein og hans hold på sagen. Stein er dog i sit livs dilemma, da det viser sig, at han har haft en relation til den afdøde.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. dec. 2018

af

af

Merete Trap

d. 4. dec. 2018

Hvad gør man, hvis man som kommissær sættes til at opklare et mord, man selv har begået? Dette dilemma bliver til virkelighed her i 4. bind i serien om kommissær Stein. For læsere, der godt kan lide danske storbykrimier.

Da der bliver fundet et nedgravet lig på Amager Fælled, bliver kommissær Stein og hans hold fra Halmtorvet sat på opgaven. Stein står i et uventet stort dilemma, da liget viser sig at være en mand, han selv har dræbt mange år tidligere. I selvforsvar. Mens Betina, som Stein er forelsket i, skal lede efterforskningen, sættes Stein på en anden opgave. Han skal opklare mordet på en ung kvinde, der også er fundet dræbt. Bogen har skiftende synsvinkler, bl.a. mellem Stein, en mand ved navn Luffe, "psykopaten" m.fl. Niels Martinov har en del udgivelser bag sig, bl.a. 3. del af herværende serie Du brænder som ild under huden.

En gennemgående underholdende krimi, som dog taber lidt spænding undervejs. De skiftende synsvinkler fungerer fint, dog virker passagerne fra "psykopatens" synsvinkel for tilstræbte. Som læser kommer man ikke helt under huden på bogens persongalleri, men trådene samles fint til sidst, og man er alt i alt udmærket underholdt. Det er ikke nødvendigt at læse serien i rækkefølge.

Kan sammenlignes med andre danske storby/Københavner krimier af fx Steen Harvig eller Jan Eriksen fx Smuk som et nakkeskud, hvor sidstnævnte dog er lidt mere "hårdkogt" end herværende.