Bøger / faglitteratur

Public affairs : lobbyisme i praksis


Beskrivelse


Gennemgår en syvfaset model, som betegner en god Public affairs proces. Public-affairs rådgivere arbejder for virksomheder, der ønsker at påvirke den politiske proces samt hjælp til at styre image og opponionsdannelse i forhold til omverdenen.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Jytte Bræmer

2008

For store virksomheder, spindoktorer og alle med interesse for politisk kommunikation. Vil desuden have relevans på mange videregående uddannelser, der beskæftiger sig med politik, forvaltning, kommunikation og overordnede økonomiske forhold.

Hvor spindoktorer arbejder for politikere, så arbejder public-affairs rådgivere for virksomheder, der ønsker at påvirke den politiske proces, og som ligeledes ønsker hjælp til at styre image og opponionsdannelse i forhold til omverdenen. Tidligere var det brancheforeninger, der påvirkede beslutningstagerne og førte branchens sag. Disse er nu så store, at de favner bredt og ofte favner modstridende interesser. Så det er nødvendigt for store virksomheder at ansætte egen PA-rådgiver. Lobbyisme er et andet udtryk for det samme, men det har fået en odiøs klang. Bogen gennemgår en syvfaset model, som betegner en god PA-proces. I udlandet er det en anerkendt faglig disciplin, og der eksisterer officielle etiske kodeks for området. Forfatteren efterlyser det samme for danske forhold samt åbenhed om faget. Det teoretiske afsnit efterfølges af konkrete cases som eksempler på, hvordan situationer er håndteret forskelligt.

Der findes ikke andet om emnet på dansk.

En præcis beskrivelse af fænomenet public affairs, som ikke er et anerkendt fænomen herhjemme endnu, hvorimod det i udlandet er en accepteret faglig disciplin.


Kommunikationsforum [online]

d. 3. mar. 2011

af

af

Flemming Mieth

d. 3. mar. 2011


Markedsføring

2007, nr. 20

af

af

Christian W. Larsen

2007, nr. 20


Berlingske nyhedsmagasin

2008, nr. 6

af

af

Finn Serup Jensen

2008, nr. 6


Politik

Årg. 11, nr. 2 (2008)

af

af

Camilla Dindler

Årg. 11, nr. 2 (2008)


Berlingske tidende

d. 20. feb. 2008

af

af

Finn Serup Jensen

d. 20. feb. 2008