Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Pukkelryggens valg


Beskrivelse


Fantasy. Den gamle pukkelryg, Balt redder den unge, spinkle og bogelskende Prins Eumon fra De Urenes grusomme hær. Kongens fægtemester prøver at oplære Eumon i våbenbrug, hvilket synes at være en umulig opgave. Men Balt har en ide.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. dec. 2010

af

af

Tove Delica

d. 1. dec. 2010

Fantasy- elskere over 12 år, der kan holde sammen på en indviklet handling, vil få en god oplevelse her. Den flotte forside viser præcist, hvilken genre, der er tale om.

Det er forfatterens 3. roman, den første for unge. Det er en stort anlagt klassisk fantasyhistorie. I verdenen Themyscira er der hele tiden krig om herredømmet. I det fredelige Sastion mangler der modige helte, der kan holde ondskaben borte. Tronfølgeren er lille og forsagt og uden det mod, der kræves, da den endelige kamp om magten er i gang. Den pukkelryggede drukkenbolt, Balt, bliver ufrivilligt prinsens beskytter og lærer ham efterhånden at gebærde sig i den barske virkelighed. Balt selv har en voldsom og mærkelig fortid, der martrer ham. Historien er meget ambitiøst anlagt med alle fantasy-genrens elementer: mærkelige væsner, vold og mord, myter og trolddom - alt sammen anbragt i en stor fiktiv verden. Det er svært at holde sammen på de mange riger, væsener og den komplicerede forhistorie. Selve handlingen er ret simpel, men spændende. Desværre er sproget knudret og tungt med unødig megen brug af passivformer, især når det overnaturlige beskrives. Det er straks mere ligefremt og velskrevet, når almindelige hændelser skal fortælles. Hovedpersonerne lever, og bogen fungerer, men vil have for meget med.

Jeg synes, en sammenligning med Tolkien er relevant, dog uden at nå denne.

Flot, spændende og krævende historie for de ældste fantasy-læsere.